Başbakan Binali Yıldırım tarafından geçtiğimiz günlerde müjdesi verilen çiftçi destekleriyle ilgili Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, basın açıklaması yaptı. Salih Şahan, havza (alan) bazlı üretime destek verileceğini ve bu sistem ile üreticinin ürününün değer kaybının yaşamayacağını söyledi.
Alan bazlı üretim konusunun önemli olduğunu ifade eden Salih Şahan, üretim planlaması ile birlikte çiftçi ektiği ürünün gerçek bedelini alacağını belirtti.
Havza bazlı destekleme modeliyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 941 havza hazırladığını, bu havzalarda nelerin ekileceğinin paylaşılacağını ifade eden Şahan, çiftçinin ihtiyacı olan düzenlemelerin başında geldiğini öne sürdü.
Salih Şahan çiftçiyi en çok sevindiren konunun ise mazota yüzde 50 destek verilmesinin olduğunu kaydederek, “Çiftçinin arazide kullandığı mazotun yüzde 50'sini devlet karşılayacak. Çiftçimiz yakıt maliyetinin çok olmasından yakınıyordu. Artık mazot bedelinin yarısını çiftçimiz ödeyecek. Hükümet yetkililerine bu olumlu gelişmeler için çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
Adıyaman Cihan Haber