Çalışanlara ikinci emekli maaşı için düğmeye basıldı. Çalışanların Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) otomatik katılımını sağlayacak düzenleme tamamlandı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, söz konusu çalışmayı tamamladıklarını, Bakanlar Kurulu'na sevk edileceğini bildirdi. Şimşek, uygulanması öngörülen sistem kapsamında yeni işe girenlerin ve iş değiştirenlerin bir süreliğine otomatik olarak BES'e tabi olacaklarını ve maaşlarından az bir tutar kesilerek, profesyonelce yönetilecek emeklilik hesabına konulacağını belirtti. Şimşek, şunları kaydetti: "Bir rakam belirledik ama henüz EKK ve Bakanlar Kurulu'nda tartışılıp, nihai şekli verilmediği için rakama girmeyelim devlet bir miktar katkıda bulunacak, bu sistem Türkiye'nin tasarruf imkanlarını artıracak ama işçilerimizi ilave maaş imkanına kavuşacak.


"TRAFİK SİGORTASI PRİMLERİ DÜŞECEK"

Bakan Şimşek, trafik sigortası düzenlemesini gelişigüzel yapmadıklarını belirterek, "Sektörle ve toplumun bütün kesimleriyle tartışarak yaptık. Edindiğimiz izlenim, sektör bu düzenlemelerle daha öngörülebilir bir yapıya kavuşacak, bu da prim ücretlerine indirimi beraberinde getirecek.

"YENİ BAŞKANA GÜVENİMİZ TAM"

Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanlığı'na Murat Çetinkaya'nın atanmasına ilişkin, "Genel anlamda süreç iyi yönetildi. Gelen arkadaşa olan güvenimiz tam, piyasa da tepkisiyle bunu ortaya koydu" dedi. Şimşek, faiz indirimi ile ilgili de "Merkez Bankası'nın attığı bu adımlar, kredi faizlerini bir miktar aşağıya çekmeli, muhtemelen de olumlu etkileyecektir" diye konuştu.

takvim.com.tr