Artvin'in Şavşat ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçiş güzergahında çatışma çıktı.   Artvin programı kapsamında Şavşat ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, burada  vatandaşlarla sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı. Bir süre sonra konvoyun geçiş güzergahında önlem alan güvenlik  güçlerine ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma  çıktı.  Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri  altında Şavşat ilçesine hareket etti.  Çatışma sırasında konvoydaki araçların herhangi bir zarar görmediği, Kılıçdaroğlu ve yanındakilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.


'TERÖRÜN ACIMASIZ YÜZÜYE YÜZ YÜZE GELDİM'
CHP lideri Kılıçdaroğlu, saldırı sonrası yaptığı açıklamada "Terörün acımasızlığını biliyoruz. Bende bir genel başkan olarak yüz yüze geldim. Her zaman her ortamda teröre karşı ortak mücadele etme konusunda azim ve kararlılığımızı sergilemeliyiz ve göstermeliyiz" dedi.

CHP LİDERİ KONUŞTU
Şafşat'a dönmek için hareket eden CHP konvoyuna ikinci saldırı düzenlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Karayolları Bölge Müdülüğü binasına götürüldü. Buradan CNN Türk'e telfonla bağlandı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konvoyunun güzergahındaki çatışmaya  ilişkin, "Benim açımdan kimsenin kaygılanmasına gerek yok, iyi durumdayım.  Arkadaşlarımızla beraber çatışma bölgesinden çıktık. Güvenlik güçleri bizi şu  anda karayollarının bulunduğu binaya getirdi" dedi

"PROGRAMIMIZI İPTAL ETMEDİK"
Programını iptal etmeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Programımızı iptal etmedik. Belediye binamız yeni yapıldı, açılışına gideceğiz. Sayın İçişleri Bakanımız aradı, Jandarma helikopter gönderecek, programımıza devam edeceğiz. Bir terör eylemiyle karşı karşıya kalındı. Keşke ülkemizde terör olmasa. Araçta uzun süre bekledik" dedi.

KILIÇDAROĞLU: 1 ŞEHİDİMİZ VAR
Daha sonra A Haber'e canlı olarak bağlanan Kılıçdaroğlu saldırıda bir şehit olduğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu  "Bir terör eylemiyle karşı karşıya kalındı. Keşke ülkemizde terör olmasa. Allah'ın verdiği bir canımız var, o da bu memleket için feda olsun. Bir şehidimiz olduğu haberini aldık. Araçta uzun süre bekledik. Bu tür olaylarda geri adım atmamız söz konusu olamaz" dedi.

ZIRHLI ARAÇLA BÖLGEDEN AYRILDIK
Teröre karşı çıkmanın herkesin ortak görevi olduğunu belirten  Kılıçdaroğlu, böyle bir olayla karşılaşacağını hiç düşünmediğini söyledi.  Şavşat'ta bir toplantıları olduğunu, daha sonrasında ise Ardanuç'a  doğru yola çıktıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Fakat dar bir alanda, bir  vadide güvenlik güçleri araçları durdu ve bir çatışma olduğu ifade edildi.  Güvenlik güçleri silahlarıyla dışarı çıktılar, alanı kontrol ettiler. Ateşler  açıldı, silah seslerini ve görüntüleri üzülerek ifade edeyim gördük, tanık olduk.  Bir süre sonra zırhlı araç istendi. Bu araçla başka güvenli bir noktaya intikal  ettirildik ve oranın da güvenli olmadığı ifade edildi, şu anda başka güvenli bir  noktadayız." diye konuştu.TERÖRE

PAPUÇ BIRAKMAYACAĞIZ

  "Terör saldırı gerçekleşti" diye programlarını yarıda kesmenin doğru  olmayacağını düşündüklerini ve rutin programlarını sürdüreceklerini ifade eden  Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Teröre pabuç bırakmamak lazım. Allah'ın verdiği bir can var, o da bu  memleket, ülke, millet için feda olsun. Biz, orada çatışmanın ortasında kaldık  ama bir üzücü haber aldık, 'Bir şehidimizin olduğu' söyleniyor. Bu gerçekten beni  çok üzdü. Bu ülke, güzel bir ülke, hele Şavşat çok güzel bir yer. Böyle bir  bölgede, Türkiye'de terörün olmasını asla istemiyoruz ve kabul etmiyoruz.  Dolayısıyla teröre karşı hepimizin ortak mücadele etmesi lazım, sen, ben ayrımı  yapmadan. Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama teröre karşı ortak mücadele  etmek hepimizin görevidir. Bizi yıldıramaz, yıldırmamalıdır. O nedenle de ben  programıma aynen devam edeceğim. Bizim bu tür olaylar karşısında geri adım  atmamız zaten söz konusu olamaz. Olayların üzerine gideceğiz. Bu ülke terörden  temizleninceye kadar hep birlikte mücadele etme kararlılığındayız."

  ERDOGAN'LA TELEFONLA  GÖRÜŞTÜM
  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini arayarak, "Geçmiş  olsun." dileklerini ilettiğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Sayın Efkan Ala'dan ön  bilgileri aldıklarını, bir helikopterin geleceğini, güvenli olarak bizi Ardanuç'a  götüreceklerini' ifade ettiler. Nazik davranışları dolayısıyla kendilerine  teşekkür ettim." dedi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım ile de  görüştüklerini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, konvoydaki araçlara kurşun isabet edip etmediğini  bilmediğini ancak kendisinin bulunduğu araca herhangi bir isabetin olmadığını  söyledi.

YARALI ER KURTARILAMADI 
PKK’lı teröristlerin açtığı ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 astsubay hafif, sürücü er ise ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 3 askerden jandarma er, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Milliyet.com.tr