Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak Adıyaman'ın risk haritasını çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Çelik, "Aile ve Sosyal destek adı altında 38 çalışanımız ile şehrimizin risk haritasını çıkarmayı planlıyoruz. Bu risk haritasından kast ettiğimiz nedir? 600 bin nüfus olan Adıyaman’ımızın bütün evlerini, bütün mahallelerini, bütün beldelerini, parçadan bütüne her yeri ziyaret edip, neyimiz var, nereye hangi hizmet modelini, hangi tür hizmet modelini götüreceğimizi anca bu ciddi alan taramasından sonra belirleyebiliriz. Bizler Gölbaşı’dan, GergerSamsatTutKahtaÇelikhan’a her tarafı alan uzmanlarınca ziyaret ettikten sonra, haritamızı oluşturmuş olacağız. Bu haritamıza göre kime ne kadar hizmet götürmemiz gerekiyor, ne tür bir hizmet götürmemiz gerekiyor, nasıl bir hizmet modeli götürmemiz gerektiğini anlamış olacağız. Çünkü siz elinizdeki durumu bilemezseniz nasıl bir reçete yazacağınızı da bilemezsiniz"dedi.

- DAHA PROFESYONEL HİZMET GİDECEK

Daha profesyonel bir hizmet gideceğini aktaran Çelik, şöyle devam etti: "Daha profesyonel yerinde sonuç getiren kararlar, hatta il düzeyinde politikalar üretebilmemiz için bizim hizmet edebileceğimiz kesimi tanımamız lazım.Tabi sadece söz konusu aile, söz konusu çocuk, kadın, yaşlı, engelli diyince her şeyini seferber eden bir kurumdan bahsediyoruz. Çünkü devletin tecelli ettiği bir kurumdan bahsediyorum, biz 8-5 mesaisi ile çalışan bir kurum değiliz. 24 saat esasına göre bize intikal eden her iş için en hızlı, en ivedi bir şekilde oraya hizmet götürme telaşıyla, oraya hizmet götürme heyecanıyla biz var olacağız. Kendi içimizde bulunan birimlerimize, hizmetimizin kalitesini artırmak için sürekli bir arge içinde olacağız"

- ŞEHİTLER İÇİN ALBÜM OLUŞTURACAĞIZ

Şehitler ile ilgili bir albüm çalışması içinde olduklarını ifade eden Çelik, "Kutsalımız olan şehitlerimizi ve gazilerimiz buraya göreve başladıktan sonra bizim ilimizde şahadet şerbetini içen şehitlerimizin yeni olsun, eski olsun sayısını, hangi ilçemizden, köyümüzden olduğunu bir derleyip, toplayıp, bir albümde toplama kararı aldık ve bu hakikaten çok güzel bir proje. Bizler bunu bir albümde buluşturacağız. Sadece şehitlerimiz değil, gazilerimiz ile ilgili, kore gazisi, Kıbrıs gazilerimiz, 15 Temmuz gazilerimiz biz bunları ayrıntılı bir şekilde bir albümde toplamayı kararlaştırdık. Çalışma başlattık. Bittiği zaman bizler o albüm baktığımız zaman ilimizde bizim o kardeşlerimize, kardeşlerimizin yakınlarına kadar nasıl ulaşabiliriz demeye kalmadan elimizin altında bir albüm olacak, bu kahramanlarımızı, bu şehitlerimizin yerleri, adresleri, en hızlı bir şekilde ulaştıracağız. Buda artık bitme aşamasına geldi" açıklamasını yaptı.

02haberler.com