Besni'de 3 tokatçı, parkta oturan Memet M. isimli şahsı uygun telefon var, bundan kar ederiz diyerek 20 bin TL dolandırdı.  

Edinilen bilgiye göre, olay şu şekilde gelişti. Besni'de parkta oturan Memet M.'nin yanına gelen ve Malatya'dan geldikleri öğrenilen Mehmet İ., Hikmet A. ve Ercan A. adres sorma bahanesiyle Memet M.'nin yanına yaklaşıyorlar. Daha sonra muhabbeti ilerleten tokatçılar ellerinde ucuz telefon olduğunu, Besni'de de bir şahsa bu telefonlardan verdiklerini ve parasını alamadıklarını, yani dolandırıldıkları için Besni'ye geldiklerini söylediler. Ancak şahsı bulamadıklarını ifade ettiler.

Ellerinde bir miktar daha telefon olduğunu belirten şahıslar, istediği taktirde kendisine de bu telefonlardan verebileceklerini söylediler. Telefonların piyasa değerinin 2000 bin TL civarında olduğunu, kendisine 1000 TL'ye verebileceklerini belirttiler.

Hatta Memet M.'yi ikna etmek için telefon satıcısını aramış gibi yaparak, kendileri ile birlikte hareket eden bir şahsı arayarak telefonunu piyasasını soruyorlar. Telefondaki kişi ise telefonu 2000 TL'den alabileceğini söylüyor.

Olayın inandırıcı olması için diğer tokatçı devreye girerek konuşmalara kulak misafiri olduğunu, kendisinin de Besni Malmüdürlüğünde çalıştığını söyleyerek şahısların yanlarına yaklaşıyor ve ellerinde ne kadar telefon olduğunu soruyor. Toplamda 40 Bin TL'lik telefon olduğunun yanıtını alınca, 20 Bin TL'sini kendisinin alabileceğini söylüyor. Bunun üzerine yaşanan olaylar karşısında ikna olan Memet M. ise kalan 20 Bin TL'lik telefonları da kendisinin alacağını söylüyor.  

Sahte maliyeci bir bankaya girerek para çekmiş süsü veriyor. Daha sonra ise dolandırılan Memet M. bankadan 20 Bin TL çekerek tokatçılara veriyor. Tokatçılar ise ellerindeki koliyi Memet.M.'ye vererek telefonların içinde olduğunu söylüyorlar. Memet M. koliyi aldıktan sonra oradan ayrılıyor. Mağdurun uzaklaştığını gören Tokatçılar ise kayırlara karışıyor.

Daha sonra koliyi açan Memet M., kolinin içinde 3 sahte telefon ve 1 adet pet şişe olduğunu gördü. Dolandırıldığını anlayan Memet M. durumu Besni İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. Polis ekipleri ise olayı bölgedeki emniyet güçlerine intikal ettirdi. Yapılan titiz çalışmalar sonrası tokatçılardan Mehmet. İ. Malatya'da yakalanarak gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen şahıs, diğer iki kişinin oyununa geldiğini söyledi. M.İ. emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakılırken, Hikmet A. ve Ercan A.'yı arama çalışmaları devam ediyor.

Tokatçılardan serbest bırakılan Mehmet İ.'nin 36 dosyasının, Hikmet A.'nın 24 dolandırıcılıktan, 2 kasten yaralamadan, 1 başkasına ait kimlik bilgilerini kullanmaktan ve 1 trafik güvenliği dosyasının olduğu, Ercan A.'nın ise 5 dolandırıcılıktan ve 1 uyuşturucudan dosyasının olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.