Dev barış hayata geçti. Kamuya olan vergi, prim, trafik cezası, öğrenim ve katkı kredisi, su gibi borçlara, yapılandırma imkanı getirildi. Yasa ile ayrıca, gelir testi yaptırmadığı için tavan tutardan Genel Sağlık Sigortası prim borcu çıkanlara da önemli bir imkan sağlandı. Bu kişiler, verilen süre içinde gelir testine başvurursa, yapılan test sonucuna göre prim borcu yeniden hesaplanacak. Böylece borçlar ya silinecek ya da azalacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yayımladığı genelgeye göre; bu imkandan yararlanmak için Eylül başından itibaren 4 ay içerisinde yani 2 Ocak günü mesai bitimine kadar yaşanılan yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gelir testi başvurusunda bulunulması gerekiyor.

549 TL'DEN AZ İSE SİLİNECEK 
Gelir testi sonucu hane içerisindeki kişi başı gelir;
Asgari ücretin 3'te 1'inden (549 TL'den) az çıkanlar: Primi Hazine ödeyecek. Yani borç silinecek.
Asgari ücretin 3'te 1'inden asgari ücrete (549 TL'den 1.647 TL'ye) kadar olanlar: İlk tescil tarihi itibariyle aylık 65,88 TL prim üzerinden borcu güncellenecek.
Asgari ücretten asgari ücretin 2 katına (1.647 TL'den 3.294 TL'ye) kadar olanlar: İlk tescil tarihi itibariyle aylık 197,64 TL prim üzerinden borcu güncellenecek.
Asgari ücretin 2 katından (3.294 TL'den) fazla olanlar: İlk tescil başlangıç tarihi ile gelir testi sonuç tarihi arasında aylık 197,64 TL, gelir testi sonuç tarihi itibariyle ise 395,28 TL'den borcu güncellenecek...

T
akvim.com.tr