Genel Kurul Toplantısına Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Adıyaman Eski Valisi Halil Işık, İstanbul Besnililer Derneği 2. Başkanı Mehmet Bekmezci ve Yönetim Kurulu Üyesi Sait Vakkas Dursun, Bahçelievler Besnililer Derneği 2. Başkanı Ali Çulcu ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kösen, Esenler Besnililer Derneği Başkanı Mustafa Kuş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kızılay Besni Şube Başkanı Ali Erdoğan, İzmir Besnililer Dernek Başkanı Veysel Önder, Adana Besnililer Dernek Başkanı Av. Neşet Aytekin,  Ankara Besnililer Derneği Başkanı İbrahim Bircan ve yönetim kurulu üyeleri Merinos Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ve çok sayıda mütevelli üye katıldı.

Genel Kurulda Divan Başkanlığına Eski Noter Bekir Kılyar seçilirkeni katip üyeliklerine ise Mehmet Bekmezci ve Bedir Sabak getirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından faaliyet Raporu Başkan Hasan Doğan tarafından okundu. 26 Aralık 2015'te vakfın mülk yerini alarak hizmete sunduklarını söyleyen Başkan Doğan, derneğin faaliyetleri ile yapılan bağış ve hizmetler hakkında bilgiler verdi. doğan, Genel Kurul toplantısına katılanlara da teşekkür etti.

Vakıf Bilanço gelir gider raporunu Vakıf Muhasebecisi Erdal Teknikel, denetim kurulu raporunu Halil Göksel, Tahmini bütçeyi ise Ali Balta okudu ve ibra edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde Ali Aslanbay Besni gündemini meşgul eden Fakülte binasının yanına Beton Santrali yapılması konusunda Besni belediyesinden açıklama beklediklerini ve bu yanlışlığın nasıl olduğunu söyledi.

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ise Beton Santrali ile ilgili kendilerinin imza ve yetkilerinin olmadığını, İl Genel Meclisinin kararı olduğunu söyledi.

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, yaklaşık 2 yıldır Besni'de görev yaptığını söyleyerek, eğitimde eksiklikleri ve sorunları dile getirdi. Fen Lisesi için söz aldıklarını da söyleyen Yazar, eğitime destek beklerini de sözlerine ekledi.

Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya ise İngiltere'de bulunan Besnili hemşerilerini ziyaret ettiklerini söyledi. Kaymakam Kaya; "İngiltere'de hemşerilerimiz tarafından sıcak bir şekilde karşılandık. hemşerilerimiz geçen yıl Besni'ye bir okul yapımı için söz vermişlerdi. Bildiğiniz gibi Fen Lisesi projemiz var. Erdemoğlu Ailesinin Besni'mize her noktada hizmeti var. Besni'ye yaptıkları büyük katkılarından dolayı Erdemoğlu Ailesine teşekkür ediyorum. Önümüzdeki Besni Eğitim Bayramına kadar köylerimizdeki okulların sorunlarını çözeceğiz. el birliği ile sorunların hepsini hallederek Besni'yi kalkındıracağız" dedi.

Adıyaman Eski Valisi Halil Işık ise kendi döneminde ve şimdi dönemde Adıyaman ve Besni'ye yapılan hizmetlerden bahsederek, Ankara'dan kendisine düşen ne varsa elinden geleni yapacağını söyledi.