Toplum Merkezi Salonunda yapılan toplantıya Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya'nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya  Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat ve Adnan Boynukara ile birlikte Besni Sivil Toplum Kuruluşları ve daire amirleri katıldı.

AYDIN; "ÇETİNTEPE BARAJI İLE BİRLİKTE 709 680 DEKAR TARM ALANI SULANACAK.

33 KÖY VE MEZRADAKİ ALT VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANMIŞ OLACAK"

Toplantıda konuşan Meclisi Başkanvekili Ahmet Aydın, “GAP-Adıyaman-Göksu-Araban Projesinin ilk ve ana ünitesi konumundaki Çetintepe Barajı, Harmancık ve Çatboğazı Barajı ile birlikte Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş illerini kapsayan Araban Ovası, Yavuzeli Ovası, Besni Keysun ve Besni Kızılin ovalarında cazibeli olarak toplamda 709 680 dekar tarım alanı sulayacaktır. Hedefimiz Çetintepe Barajının bir an önce bitirilmesi. Bu baraj sayesinde Besni’de 260 bin dönüm arazi suya kavuşacak. Ayrıca toplulaştırma projeleri ile 33 köy ve mezradaki alt ve üst yapı çalışmaları tamamlanmış olacak. Bu konu ile ilgili bakan bey talimat verdi. Çalışmalar başlayacak.

BESNİ BARAJI PROJE AŞAMASINDA

2013 Yılında ihalesi tamamlanan Besni Barajı proje aşamasında ve proje tamamlanmak üzere. Bu baraj ile birlikte 30.000 dönüm, arazi cazibeli suya kavuşacak.

ONAYI ALINAN FEN LİSESİ İÇİN YENİ BİNA YAPILACAK

MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU LİSESİ’NİN KAPANMAMASI İÇİN GİRİŞİMDE BULUNACAĞIZ

Besni'ye yapılması planlanan Fen Lisesi için hayırseverlerimizin ve devletimizin katkılarıyla yeni bina yapılacak. İlk tahsisi Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nin Fen Lisesi’ne dönüştürülmesi ile ilgili onay çıktı. Ancak bizim hedefimiz Her iki okulumuzunda eğitim öğretim hayatına devam etmesi. Bu nedenle Fen Lisesi için yeni ve modern bir bina yapılması sağlamak ve Anadolu Lisesi’ninde kapanmaması için gerekli girişimleri yapacağız.

ZİRAAT ODASI VE İLÇE TARIM İÇİN YENİ BİNA YAPACAĞIZ

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Besni Ziraat Odası Başkanlığına yeni bina kazandırılacak. Arsası ziraat odasına, yapımı ise Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na ait olacak bina Özel İdare Müdürlüğü bitişiğindeki  Besni Ziraat Odası’na ait arsa üzerine yapılacak.

GENÇLİK MERKEZİ İHALESİ YAPILDI

Gençlik Merkezi ihalesi geçtiğimiz Mart ayı içerisinde gerçekleştirildi. Ancak ihaleye itiraz edilmesi sebebiyle Kamu İhale Kurumu (KİK)’in karar vermesi bekleniyor. İtiraz sonuçlanır sonuçlanmaz burası ile ilgili çalışmalar başlayacak.

BESNİ ÜZÜMÜ MARKALAŞTIRILACAK

Besni Üzümünün markalaşması için girişimlerimiz devam ediyor. Besni üzümü hem Adıyaman’ın hem de Besni’nin tanıtılması noktasında büyük katkı sağlayacak olan bir marka değeridir. Bu konuda Milletvekili arkadaşlarımla birlikte geçtiğimiz Aralık ayında Türk Patent Enstitüsü Başkanını ziyaret etmiştik. Besni üzümünün patent ve marka hakları için gerekli müracaat daha önce yapılmıştı. Görüşme neticesinde İlgili kurumların hızlı bir şekilde koordine edilerek bir an önce marka ve patent işleminin tamamlanması kararlaştırılmıştı. Çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

BESNİ-GÖLBAŞI KARAYOLU İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Besni-Gölbaşı karayolunu yolunu takip ediyoruz. Burası ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yolun standartlara uygun hale gelmesi için karayolları genel müdürlüğü ile görüşeceğim.

ERKENEK İÇME SUYU PROJESİ TAMAMLANMAK ÜZERE

Erkenek içme suyu projesi tamamlanmak üzere. Bu proje ile saniyede 500 litre su üretilecek yaklaşık 175 bin kişiye yetecek olan bu miktar ile birlikte Besni ilçemiz belde ve bazı köylerin uzun süre su ihtiyacı giderilmiş olacak.

OSB'NİN DOĞALGAZI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR.

Besni ekonomisi için büyük önem taşıyan Besni Organize Sanayi Bölgesine doğal gaz çekilmesi ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah en kısa zamanda neticelendireceğiz.

BESNİ SGK HİZMET BİNASINA KAVUŞUYOR

Besni SGK Hizmet Binası Besnimize şimdiden hayırlı olsun. Bina Çat Mahallesinde bulunan kültür merkezinin yerine yapılacak.

KAYMAKAM KAYA; "BESNİ SOSYAL KAMPUS İÇİN DESTEKLERİNİZ BEKLİYORUZ"

Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya; "Yenikent’te atıl vaziyette bulunan Tekel Depolarının yeri için dev projemiz var. İmini Besni Sosyal Kampus olarak düşündüğümüz proje içerisinde anfi tiyatro, kapalı olimpik havuz, halı saha, tenis kortu, gençlik merkezi, panel ve gösteri salonu gibi çok sayıda bölümün bulunacağı sosyal alanlar oluşturulacak. Bu proje ile ilgili desteklerinizi bekliyoruz"

Kaya'dan sonra Konuşan Mustafa Çiğdem ise,

ÇİĞDEM; "ADALET SARAYINA JANDARMANIN OLDUĞU YER DE DAHİL EDİLMELİ"

Aydın'dan sonra konuşan AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem ise; "Besni’ye yapılması planlanan Adalet Sarayının daha iyi imkanlarla hizmet verebilmesi için mevcut yerin haricinde boşaltılan jandarma karakolunun arsasının da bu projeye dahil edilmesi gerekiyor."

YENİKENT BÖLGESİNDE EN AZ İKİ OKUL İHTİYACI VAR

Yenikent bölgesindeki nüfus her geçen gün artmakta  ve  orantılı olarak okullar yetersiz kalmakta. Bu nedenle Yenikent bölgesine en az 1 İlkokul ve 1 Ortaokul yapılmalıdır.

BAŞKAN ARICI İTFAİYE ARACI TALEP ETTİ

Çiğdem'den sonra konuşan Şambayat Belde Belediye Başkanı Nejdet Arıcı; "Belediyemize ait itfaiye aracı yangına müdahale etmek isterken devrilerek yandı ve kullanılamaz hale geldi. Vatandaşımızın can ve mal güvenliği hususunda önemli bir ihtiyaç olan itfaiye aracı talep etmekteyim."

BAŞKAN ARSLAN; "SU GÖZÜ MODERN BİR HALE GETİRİLMELİDİR”

Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan; "İlçemizde vatandaşlarımızın piknik yapabileceği modern bir mesire alanı bulunmamakta. Su Gözü bu proje için bulunmayacak bir yer. Buranın bir an önce elden geçirilerek, içerisinde Çocuk parkı, Oyun alanları, otopark alanları, yürüyüş parkuru, Çeşme, kafeterya gibi birçok ayrıntının yer alacağı güzel bir çalışma yapılması önemli bir husustur."

İŞİTMEN; "OYALI MAHALLESİ OLARAK BELEDİYENİN HİZMETLERİNDEN FAYDALANAMIYORUZ"

Yeni Besni Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif İşitmen ise; "Hamziyan köyü Besni'ye bağlanarak mahalle oldu. Fakat biz daha mahalle olduğunu anlayamadık. Bu anlamda Belediyenin hizmetlerinden faydalanamıyoruz.

BAŞKAN CAN; “ARAÇ MUAYENE İSTASYONUNUN SAYISI ARTIRLMALI”

Besni Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Can ise; "Besni'de Araç Muayenesi ile ilgili sıkıntılar her geçen gün artmakta. Muayene randevuları 30-40 günü bulabiliyor. Bu da araç sahiplerini sıkıntıya sokuyor. Bu konu ile ilgili sabit veya gezici istasyonların artırılması bu sorunu çözecektir."

BAŞKAN SÜMER; “SOFRAZ YOLU STANDARTLARA UYGUN HALE GETİRİLMELİ”

Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer; "Tarıma dayalı ilçe ekonomizmiz için hayati önem taşıyan Besni-Sofraz yolunun  dar ve virajlı olması sebebiyle trafik akışı rahat sağlanamıyor. Ayrıca yolun dar olması kazalara da sebebiyet vermekte. Bu nedenle yolda hem genişleme çalışması yapılması hem de virajların ortadan kaldırılması gerekiyor."