Konu ile ilgili basın açıklaması düzenleyen STK’lar adına açıklamayı Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan; "Biz aşağıda imzası bulunan Sivil Toplum Kuruluşları olarak bugün burada Adıyaman Üniversitesi Yönetimine Mimarlık Fakültemizin öğrenci alımına ne zaman başlayacağını sormak üzere toplanmış bulunuyoruz.

Basında da yer aldığı üzere Besni'mizin medarı iftiharı Erdemoğlu Merinos Ailesinin Adıyaman Üniversitesi kapsamında ilçemize yaptırdığı Mimarlık Fakültesinin inşaatı bu yıl 31 Temmuz 2017 tarihinde bitirilecek ve Üniversite yönetimine teslim edilecektir.

Biz Besnililer olarak bu heyecanı daha Adıyaman Üniversitesi yokken yaşadık. Yine o zaman Besni Sivil Toplum Kuruluşları olarak 'Adıyaman’a Üniversite Besni’ye Fakülte' sloganı ile yola çıkmıştık. Bu heyecan bizi Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşlarıyla da birleştirerek bugün geldiğimiz noktaya taşımıştır.

O gün şimdiki Rektörümüz Sayın Talha Gönüllü ve yönetimi yoktu. Ondan olacak ki bizim bu günkü heyecanımızı yeteri kadar anlamadıkları kanaatindeyiz.

Bu sebeple Adıyaman Üniversitesi Rektörü Sayın Talha Gönüllü ve yönetimine de basın yoluyla bu heyecanımıza ortak olma dileğimizi iletmek istiyoruz.

Biz eğitimin önemini yüreğimizde hissettiğimizi bütün dünyaya her yıl kutladığımız Besni Eğitim Bayramı aracılığı ile zaten ispat etmiştik. Fakülteyi de fazlasıyla hak ettiğimizi düşünüyoruz.

02.06.2010 Tarih ve 27599 Sayılı Resmi gazetede yayımlanan kurulma kararının ardından  2014 yılında temeli atılan fakültenin 2017-2018 yılı eğitim öğretim dönemi için öğrenci alımı yapmasını tüm Besnili hemşerilerimiz heyecanla beklemektedir.

Fiziki binası hazır olacak ve dekan ataması, akademik personeli ile idari personeli ataması yapılmış olan fakültenin bu yıl için öğrenci almayacağı duyumları bizleri derinden üzmüştür.

Kamuoyu önünde Sayın Rektörü ve yetkilileri göreve davet ediyor ve fakültenin bu yıl içerisinde faaliyete geçmesini bekliyoruz" dedi.

AİLEM-DER İl Başkanlığı

Besni Esnaf Odası

Besni Küçük Sanayi Sitesi

Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası

Besni Kamyoncular Kooperatifi

Kızılay Besni Şube Başkanlığı

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Besni Fahri Tanıtım Kurulu Başkanlığı

Türk Hava Kurumu Besni Şubesi

Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı

Yeni Besni Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı

Besni Genç İş Adamları Derneği

Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şubesi

Besni Spor Kulübü

Besni Kamu Kurum ve Kuruluşlarını Destekleme Derneği

Besni İdman Yurdu

Besni Alperen Ocakları

Besni Ülkü Ocakları

Ak Parti Besni İlçe Başkanlığı

Cumhuriyet Halk Partisi Besni İlçe Başkanlığı

Milliyetçi Hareket Partisi Besni İlçe Başkanlığı

Saadet Partisi Besni İlçe Başkanlığı

Besni Güvenlik Güçlerine Yardım Derneği

Besni Fırıncılar Derneği

Besni İmam Hatipliler Derneği

İHH Besni Temsilciliği

Türk Eğitim Sen Besni Temsilciliği

Eğitim Birsen Besni Temsilciliği

Besni Gönüllü Engelliler Derneği

Besni Cami Yaptırma ve Onarma Derneği

Besni Gülistan Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği