Besnili Mehmet Ali Taş, Gaziantep'te yaşanan terör saldırında hayatını kaybetti

Gaziantep'in merkez Şahinbey İlçesinde geçtiğimiz Cumartesi akşamı Siirtli bir ailenin okul bahçesinde yaptığı düğünde kalabalığın arasına karışan canlı bomba terörist, üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Terör saldırısında 50 kişi hayatını kaybederken, 94 kişi ise yaralandı.

Terör saldırısı, Siirtli Nureddin ve Besna Akdoğan çiftini kendi düğünlerinde vurdu. Düğünleri kana bulanan çift, saldırıdan yaralı olarak kurtuldu.

Yaşanan hain saldırıda Besni'de çalışan ve asker arkadaşının düğünü için Gaziantep'e giden Mehmet Ali Taş (28) patlamada terör kurbanı oldu. Evli ve 1 çocuk babası olan Mehmet Ali Taş'ın cenazesi dün öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bereketli köyünde toprağa verildi.  

ÖLÜ SAYISI 50'YE YÜKSELDİ

Gaziantep Valiliği tarafından dün sabah yapılan yazılı açıklamada, bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 50'ye ulaştığı belirtildi. Açıklamada, "İlimizde 20 Ağustos 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında bugün itibariyle 50 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımızın tedavileri ilimizdeki hastanelerimizde devam etmektedir. Düzenlenen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen saldırı ve bu saldırıyı yapanları bir kez daha lanetle kınıyoruz" denildi.

İKİNCİ BİR PATLAMAYA KARŞIN BÖLGEDE ÖNLEM ALINDI

İkinci bir patlama olma ihtimaline karşın polis ekipleri, şerit çekerek olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Yaralılar, ambulanslarla Doktor Ersin Arslan, Şehitkamil ve 25 Aralık Devlet hastaneleri ile bölgede bulunan özel hastanelere kaldırıldı. Cesetler ise hastanelerin morglarına götürüldü. Güvenlik güçleri, patlama sonrası çevreye saçılan çok sayıda ceset parçası ile delil topladı.

VATANDAŞLAR HASTANELERE AKIN ETTİ

Saldırıyı televizyondun duyan Gaziantepli vatandaşlar, kan ihtiyacı olma ihtimaline karşın hastanelere akın ederek kan vermek istedi. Yakınları hakkında bilgi almak isteyen yaralı yakınları ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Bunun üzerine polis ekipleri, hastane bahçelerinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

GÖRGÜ TANIKLARI 2 KİŞİNİN KAÇTIĞINI İDDİA ETTİ

Bu arada, görgü tanıkları, canlı bomba teröristin yanında 25 yaşlarında 2 kişi ile geldiği, patlamanın ardından da olay yerinden kaçarak uzaklaştığı iddia edildi. Polis ekipleri, kaçtığı iddia edilen 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattığı belirtildi.

GELİN VE DAMAT YARALANDI

Kına gecesi sırasında düzenlenen saldırıda gelin ve damat da yaralandı.