Darbe kalkışmasının ardından gün ışıyınca ortaya çıkan şehit haberleri tek tek ocaklara düşerken, ikiz şehit haberi yürekleri dağladı. Besni'ye bağlı Kargalı köyünde doğan ve daha sonra Adana'ya göç eden Hacı Ali-Fatma Oruç ailesinin ikiz çocukları Ahmet-Mehmet Oruç isimli ikiz kardeşler şehit oldu. 3 yıllık polis olan Ahmet ve Mehmet Oruç’un 8 ay önce Özel Harekat Daire Başkanlığı’na birlikte eğitime gittiği öğrenildi. İkiz kardeşlerden Mehmet Oruç'un 27 Mayıs 2014'te, Ahmet Oruç'un ise 28 Ocak 2015'te dünya evine girdikleri öğrenildi. 
AĞABEYLERİNİN BİRİ UZMAN ÇAVUŞ, DİĞERİ ASTSUBAY

Askerlerin darbe kalkışması sonucu şehit düşen ikizlerin ağabeyleri Mustafa Oruç’un da Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda uzman çavuş, amcası Halil Oruç'un ise Emekli Astsubay olduğu bildirildi. İkizlerin acı haberini Adana’nın merkez Çukurova İlçesi’ndeki evinde oğullarının meslektaşlarından alan baba Hacı Ali Oruç, iki oğlunu birden şehit vermenin acısıyla fenalık geçirdi.

Yüreğini yakan haberi getiren polislere sarılan baba Oruç, Benim yavrularım nerde? Gelin sizi koklayayım diyerek gözyaşlarına boğuldu. Baba Oruç güçlükle ayakta dururken Ahmet Oruç’un eşi Emine’nin de 6 aylık hamile olduğu bildirildi. Mehmet’in ise Kübra Oruç ile evli olduğu henüz çocuğu olmadığını, şehitlerin cenazelerinin ise yarın Adana’da toprağa verileceği bildirildi.