Mısır satışı için TMO’dan randevu alan çiftçiler alımların çok ağır şekilde ilerlediğini gerekçe göstererek Besni Ajans amirliği önünde protesto gösterisinde bulundular.

Konu ile ilgili protestocu çiftçiler adına açıklamada bulunan Salih Çakır; “Mısır alımları çok yavaş ilerliyor. Çiftçiye yardımcı olması gereken bu kurum bizleri isyan noktasına getirdi. Günde yaklaşık 35-40 kamyon ürün alması gereken Ajans, 1 haftadan beri ortalama günlük olarak sadece 21 kamyon mal alabilmiş. Çiftçilerimiz bu nedenle ürünlerini nakliye bedeli ödeyerek Kahta ve Adıyaman gibi başka yerlere götürmek zorunda kalıyorlar. Bir çok çiftçimizde bu yaşananlardan bıktığı için tüccara düşük ücretle mal satmak zorunda kaldılar" dedi.

Yaklaşık 18 yıldan beri Besni'de görev yapan Güler’in  hiçbir zaman çiftçinin yanında yer almadığına dikkat çeken Çakır; "Hatırlarsanız daha önceki yıllarda da benzer olaylar yaşamıştık. Bu kişi anladığım kadarı ile çalışmayı sevmiyor. İşi bilerek ve kasıtlı olarak yavaşlatıyor yada Besni TMO’ya ürün alımı yapılmasını istemiyor. Şube Müdürlüğü'nden yetkililer geldiği zaman çiftçinin sorunları aynı gün çözüldüğü halde yetkililerin buradan ayrılması ile beraber tekrar sıkıntılar başlıyor. Çiftçilerimiz Adıyaman'a da Kahta'ya da ürün teslim etmektedir. Oralarda hiçbir sorun ile karşılaşmayan üreticilerimiz ne hikmetse sadece Besni'de sıkıntı yaşamaktadır. Uzun senelerden beri buranın ekmeğini yiyen ve bizleri istemeyen, yardımcı olmayan birini bizler burada görmek istemiyoruz. Ajansta kendisi ile birlikte aynı aileden şu anda 6 kişi çalışıyor. Anlayacağınız burayı aile çiftliğine çevirmiş"  dedi.

Besnili çiftçiler görevini layıkıyla yapmadığı gerekçesi ile TMO Besni Ajans Müdürü Mehmet Güler’in görevden alınması çağrısında bulunarak tüm yetkililerden yardım talep ettiler.