Anayasa değişikliği için Besni'de oy verme işlemi bu sabah saat 07.00'da başladı. Besni'de 49,613 seçmenin 186 sandıkta kullandığı oy verme işlemi 16.00'a kadar sürecek.
Halk oylamasında yurt içinde 55 milyon 319 bin 222 seçmen, 167 bin 140  sandıkta oy kullanacak. Bu rakamın 1 milyon 269 bin 282'sini oy verme gününe  kadar 18 yaşını dolduran yeni seçmenler oluşturacak. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen vatandaşlar da oy verebilecek. Kağıdı  bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus  kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı  kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy kullanabilecek. 

Üzerinde T.C. kimlik numarası olmayan bir kimlik belgesi ibraz eden  seçmenin oy verebilmesi için bu belgelerin yanında seçmen bilgi kağıdı veya T.C. kimliğini ispata elverişli bir belgeyi de ibrazı şart olacak. Seçmenler, YSK'nın ''www.ysk.gov.tr'' internet sitesinden de hangi  sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilirler.

Halk oylamasında, "Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu" filigranlı  sarı renkteki zarflar ve beyaz renk üstünde "Evet", kahverengi renk üstünde  "Hayır" ibareleri bulunan 2 ayrı renkten oluşan birleşik oy pusulaları ile  "Tercih" mührü kullanılıyor.