Belediye düğün salonunda geçtiğimiz Salı günü  açılışı gerçekleştirilen ve bugün sona erecek olan kermesin açılışına Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni İlçe Jandarma Komutanı Vekili Teğmen Cengiz Aksoy, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Can, Köseceli Belediye Başkanı Mehmet Kurtulmuş, İl Genel Meclis Üyeleri Aydın Aslan ve Hacı Ömer Şahin, Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şube Başkanı Ömer Arslan, AİLEM-DER Adıyaman İl Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi E.Soydan Doğru, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

El emeği göz nuru eserler görevli öğretmenler ve idareciler tarafından davetlilere sunuldu. Herkesin ilgisini çekecek eserlerin yer alması kermese olan ilgiyi daha da arttırdı. Açılışın ardından davetlilere ikramda bulunuldu.

Kermes ile ilgili açıklama yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Muhammed E.Aslan; “2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında 58 farklı alandan 140 kurs düzenlenmiş olup, şu ana kadar 3 binin üzerinde vatandaşlarımıza sertifikaları dağıtıldı. Burada öğrencilerimiz bir taraftan beceri kazanırken, bir taraftan da üretmenin keyfini yaşıyorlar. Amacımız kurumsal  tanıtımı sağlamak, kursiyerlerimizin el emeği olan bu ürünleri sergileyerek kursiyerleri onurlandırmak ve vatandaşlar ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz arasındaki ilişkiyi artırmaktır “dedi.