02 Mayıs 2016  Tarihli  sayımızda “Besni Fen Lisesi’ni Hak Etmedi Mi…?” başlıklı haberimizin ardından yeniden gündeme gelen Besni Fen Lisesi ile ilgili olumlu gelişmeler yaşandı.

Geçtiğimiz Aralık ayında Milli Eğitim Bakanı tarafından Besni’ye Fen Lisesi açılması yönünde verilen talimatın ardından, yaklaşık 5 ay geçmesine rağmen hiçbir gelişme yaşanmamıştı.

Besni'ye Fen Lisesi AK Parti 23 ve 24. dönem Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın girişimleri sonucu gündeme gelen Besni Fen Lisesi'nde son aşamaya gelindi.

Yaptığımız haber sonrası konuyu yakından takip edeceğini söyleyen Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara gazetemizi telefonla arayarak, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Adıyaman Valiliği ve Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmeler yaptığını belirterek sorunun çözüme kavuştuğunu ve herhangi bir aksilik olmadığı takdirde Besni’ye Fen Lisesi açılacağını ifade etti.

Boynukara yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz Aralık Ayı’nda Meclis başkanvekilimiz Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilimiz İ.Halil Fırat Beyle birlikte Milli Eğitim bakanımız Nabi Avcı’yı ziyaret etmiştik. Burada Sayın Bakan’dan Besni’ye fen Lisesi açılması için talepte bulunmuştuk. Hatta biz Besni'nin yanına Gölbaşı'nı da ekleyerek görüştük. Sayın bakan bununla ilgili kriterlerden bahsetti. Bizde Besni Fen Lisesini hak ediyor dedik. Sayın Bakanda ilgili müdürü arayarak sorunların çözümü için talimat vermişti.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Orta Öğretim genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde bazı evrak eksiklikleri olduğu belirtildi. Bunun üzerine eksik evrakların tamamlanması için ilgili kurumlarla görüştük ve bu eksiklikler giderildi. Herhangi olumsuz bir durum yaşanmadığı takdirde Besni’ye Fen Lisesi açılacak” dedi.

Konuyu yakından takip eden AK Parti Adıyaman Milletvekili Halil Fırat ise, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile görüştüklerini ve evraklarda eksiklikler bulunduğunu söyledi. Fırat, eksik evrakların tamamlanmasının ardından inşallah bu seneki tercih kitapçıklarında  Besni Fen Lisesi'nin yer alması için gayret gösterdiklerini söyledi.

AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem ise; "Besni'ye açılması planlanan Fen Lisesi'nin ilçemize kazandırılmasında gösterdikleri ilgi ve desteklerden dolayı başta Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı olmak üzere, TBMM Başkanvekilimiz Sayın Ahmet Aydın'a, Adıyaman Milletvekillerimiz Sayın Adnan Boynukara ve Sayın İbrahim Halil Fırat'a ve 23 ve 24. dönem Adıyaman Milletvekilimiz Sayın Mehmet Erdoğan’a teşekkür ederim dedi.