Yaklaşık 5 yıldır Besni İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yapan, ilçemizde başarılı çalışmalara imza atan ve önümüzdeki ay emekliliğe ayrılacak olan İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan veda mesajı yayınladı.

Polislik mesleğine Besni'de veda etmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Emniyet Müdürü Cemal Avan; "İstanbul ilinde başladığım Adıyaman-Gerger ilçesi, Ankara, Osmaniye, Hatay -Kırıkhan, Reyhanlı ilçelerinde Emniyet Teşkilatında Devlete ve millete sadakat ve bağlılık düsturu ile devam ettirdiğim polislik mesleğime eğitimin, kültürün, huzurun, misafirperver insanların şehri Azimşehir Besni’den veda etmenin gururu ve mutluluğunu yaşıyorum. Öncelikle adalet, hukuk ve vatandaşa hizmet noktasında bana böyle bir görevi layık gördükleri için devlet büyüklerime teşekkür eder, bu güzel hizmetleri nasip ettiği için yüce rabbime hamd ve şükrederim.

Kahramanmaraş ilinin şirin ilçesi Andırında  Orta gelirli bir ailenin çocuğu olarak polislik mesleğini seçtikten sonra babamızdan öğrendiğimiz devletimize sadakat çerçevesinde insan odaklı ve vatandaş memnuniyetini esas alarak toplum destekli polislik çerçevesinde kanunların vermiş olduğu yetki ve sorumluluk bilinci içerisinde vatandaşın huzur ve güvenliğini sağlamayı amaçladım. Vatandaşın polise olan güveni polisin başarısı ile doğru orantılıdır. Vatandaşın destek ve sevgisini almayan hiçbir güvenlik görevlisinin başarılı olması mümkün değildir. Bu düstur ile meslektaşlarım ile empati yapmalarını isteyerek ekip ruhu içerisinde kamu düzeni ve güvenliği için her türlü suç ve suçlular ile mücadele etmeye çalıştım. Bu çalışmam da Polis vazife ve salahiyet kanununun 1. Maddesi hep rehberim olmuştur.

Ne diyor 1. Maddede; Polis, asayişi, amme, şahıs, tasarruf emniyetini ve mesken masuniyetini korur. Halkın ırz, can ve malını muhafaza ve ammenin istirahatını temin eder. Yardım isteyenlere, yardıma muhtaç olan çocuk, alil ve acizlere muavenet eder. Kanun ve nizamnamelerin kendisine verdiği vazifeleri yapar demektedir. Bu kanun maddesinin meslek hayatımda hep uygulayıcısı oldum. Kamu düzeni ve güvenliği için etkin tedbirler aldığım gibi, çocuk, alil, aciz, behlül yardıma muhtaçların polisin yanında olduğunu hep hissettirdim.

Bu vesile ile meslek hayatım boyunca  çoğu zaman eve gitmediğim günler olmuştur. Desteğini hep yanımda gördüğüm aileme teşekkür ediyorum.

Vatandaşa hizmet odaklı görevimi yerine getirirken desteğini esirgemeyen Sayın Valilerime, İl Emniyet Müdürlerime, Kaymakamlarıma , Cumhuriyet Savcılarıma, Belediye Başkanlarına, Jandarma teşkilatı ile tüm kurum temsilcilerimize, siyasi Parti, STK, Dernek temsilcilerine tüm esnaflarımıza Besni ilçesinde kaldığım sürece İlçe Emniyet Müdürlüğüne her türlü desteği veren, iki adet araç hibe eden Erdemoğlu Ailesine ve meslek hayatım boyunca hiç sıkıntı çekmeden birlikte görev yaptığım Basın çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum.

Emniyet Teşkilatında 10 yılı geçkin aynı disiplin ile Osmaniye ve Adıyaman illerinde birlikte görev yaptığım, vatandaşın ve personelinin hakkını her yerde savunan insan haklarına saygı, insan odaklı mesai anlayışı ile bizlere her zaman güç veren İl Emniyet Müdürüm sayın Metin Alper'e ayrıca teşekkür ediyorum.

Vatan, Bayrak, Ezan uğrunda şahadete eren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin bize emaneti olan ailelerine, her zaman onur duyduğum gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Her kademedeki değerli meslektaşlarım ve ailesine sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum" dedi.

Biz de Besni Güncel Gazetesi olarak ilçemizde yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı Emniyet Müdürü Cemal Avan'a teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatında sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyoruz.