Besni Eğitim Vakfı Başkanı Ali Balta, Başkan Yardımcısı Bedir Sabak, Mehmet Baykara ve Vakkas Kumral ile birlikte Besni'ye gelerek 28-29-30 Eylül 2018'de düzenlenecek olan Besni Eğitim Bayramı programı hazırlıkları ile ilgili sivil toplum kuruluşları ile geniş katılımlı toplantı düzenledi.

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü SODES Salonunda düzenlenen toplantıya, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nuri Tuğsuz, CHP İlçe Başkanı Hakan Kılınç, Demokratik Bölgeler Partisi Besni İlçe Başkanı Ali Cirit ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantıda 20. Besni Eğitim Bayramının farklı ve kapsamlı olarak kutlanabilmesi ve halkın da bayrama katılması için görüş alışverişinde bulunuldu. Tüm Besni Halkına hitap eden Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinden oluşturulan komisyon, tüm Besnililerin bayrama dahil edilmesi doğrultusunda çalışmalar yürütecek.  

BALTA; "EĞİTİM GELİŞTİKÇE TURİZMDE SANAYİDE GELİŞECEK"

Toplantıda konuşan Besni Eğitim Vakfı Başkanı Ali Balta; "20'ncisini kutlayacağımız Besni Eğitim Bayramı artık çocukluk evresini geçmiş, olgunlaşmış ve kendini ispat edecek yaşa gelmiştir. Bu yıl 20'ncisini kutlayacağımız Eğitim Bayramıyla ilgili eleştiri ve övgü aldık. Eleştiri yapana da övgü yapana da çok teşekkür ediyoruz. Eleştiri almak bizi daha çok kamçılıyor.

Bu vesileyle biz bu seneki eğitim bayramının tarihini yılbaşından önce aldık. Bu tarihi çok önceden belirledik ki bizler, belediye ve kaymakamlık yapmak istediklerini biraz olgunlaştırsın. Bayram olduğu zamanda güzel şeyler ortaya çıksın. Bu toplantıyı yaklaşık 6 ay önce yapmamızın nedeni, 6 aya kadar neler yapabilir düşüncesi. Hep eleştiri oluyor ama bizim haberimiz olmuyor. Bizde gelirdik, bizde katkıda bulunurduk şeklinde eleştiriler alıyorduk. Bu eleştiriler bizi daha çok hırslandırıyor. Şimdi sivil toplum kuruluşlarını, meslek odalarını, sanayi odalarını ve kısacası herkesi bu işin içine katmak istiyoruz. Her ne kadar bu bayram Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni Eğitim Vakfı organizasyonunda olsa da bu Bayram Besni’nin bayramıdır. Eğitim geliştikçe turizmde gelişecek, sanayide gelişecek, toplumsal ilişkilerde gelişecek. Adana’da Portakal Çiçeği Festivali var. 2011’de Adana’ya gelen turist sayısı 210 bin, 2017’de gelen turist sayısı 1 milyon 150 bin kişi civarında. Biz bunu eğitim festivali değil de, eğitim bayramı olarak kutluyoruz ki eğitimi daha ön plana çıkaralım.

BESNİ’MİZ İÇİN HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN

Biz önceden geldiğimizde işte şu sanatçıyı getirelim, ya da şu konuşmacıyı getirelim gibi düşüncelerimiz doğrultusunda hazırlıklı geliyorduk. Şimdi yine hazırlık yapıyoruz ama burada öncelikle Besni'deki arkadaşlarımız ne istiyor? Bunun için burada sizlerle toplantı yaparak görüşlerinizi alıyoruz ki en güzel şekilde nasıl yapılacaksa öyle yapılsın. Herkes elini taşın altına koysun, Besni’miz için herkes elinden geldiği kadar güzel şeyler yapmaya gayret etsin. Tabi bu organizasyonu biz üç kurum yapıyoruz ama sizlerde sivil toplum kuruluşları olarak fikirlerini belirtin, halkın isteklerini söyleyin. Halkın istediğinin önüne geçilmez, halk ne istiyorsa onu yapacağız” dedi.

KAYMAKAM GENCER; "GEÇEN YIL DÜZENLENEN BAYRAMA KATILIMIN AZ OLMASI BENİ ÜZDÜ"

Balta'dan sonra konuşan Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, geçen yıl düzenlenen Besni Eğitim Bayramına katılımın az olmasının kendisini üzdüğünü söyleyerek; "Besni Eğitim Bayramının bu yıl 20.sinin kutlanacak olmasından dolayı Besni halkında belki yılların verdiği yorgunluk olabilir. Çünkü Merkezdeki organizasyonda ciddi eksikliklerimiz vardı. Besni halkı bu eğitim bayramına niye yeteri kadar ilgi göstermiyor? Onları çekme gayretinde olmamız lazım.

Siz Besni'nin eğitim konusundaki hassasiyetinin duyurulmasının devam etmesini istiyorsunuz ama ben bu karşılığı göremedim. En başından sonuna kadar işin içinde bende vardım. Bizde destek verdik. Bu konuda bu yıl ki eğitim bayramında eksikliklerimizi giderip oluşacak komisyonla halkın katılımını artırmak için çalışmalarımızı yürütmemiz lazım" dedi.

Toplantıda oluşturulan komisyon, yapılan eleştirileri ve sunulan önerileri dikkate alarak çalışmalarını bu yönde yürütecek.

Toplantının ertesi günü Besni Eğitim Vakfı Başkanı Ali Balta, Başkan Yardımcısı Bedir Sabak, Mehmet Baykara ve Vakkas Kumral, Komisyon Başkanı Nuri Tuğsuz, Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, Besni Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Akif Bahçeci, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi E. Soydan Doğru ve Abdurrahman Güneş ile birlikte AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı ziyaret edildi.

Ziyarette AK Parti Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Milletvekilleri Adnan Boynukara ve Halil İbrahim Fırat ile AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış hazır bulundu.

Ziyarette Besni'de yapımı devam eden Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi ile ilgili sıkıntılar dile getirildi. Ayrıca hızlı trenin Besni'den geçirilmesi ya da en yakın noktaya bir istasyon kurulması talebinde bulunuldu.

BEV Başkanı Ali Balta ve beraberindekiler bu yıl 28-29-30 Eylül'de kutlanacak olan Besni eğitim Bayramına gerekli desteğin sağlanması ve 20 yıldır hiç bir bakanın bayrama katılmadığına vurgu yaparak, 20. Eğitim Bayramına en azından 1 bakanın katılması için talepte bulundular.

Vekiller ise bakanın Besni Eğitim Bayramına getirilmesi noktasında BEV heyetini Ankara'ya davet etti.

Aynı gün akşamı ise Besni Kültür Kafede BEV Başkanı Ali Balta ve Komisyon Başkanı Nuri Tuğsuz başkanlığında toplanan komisyon üyeleri, taslak program için görüş ve önerilerini sundu.