Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Dahiliye Uzmanı Dr. Adnan Yüksel, hastaneye son gelen hekimlerle birlikte uzman doktor sayısının 14’e yükseldiğini, ayrıca 11 tane pratisyen ve 6 adette diş hekiminin bulunduğunu söyledi. Yeni atanan doktorların görevlerine başladığını, Besni halkına hizmet için çalışacaklarını ve diğer eksikliklerin yılbaşından sonra giderileceğini sözlerine ekleyen Başhekim Yüksel; “Hastanemize yapılan yeni doktor atamalarında katkıları bulunan AK Parti Adıyaman Milletvekili Sayın Mehmet Erdoğan ile Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Sayın Hüseyin Şen’e teşekkür ediyorum. Yeni atanan hekimlerimize de görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Başhekim Yüksel, Besni Devlet Hastanesine Üroloji ve Çocuk Hastalıkları kadrolarının 60. Dönem Devlet Hizmet yükümlülüğü kurasında açıldığını belirterek, bu hekimlerin de 2015 Ocak ayı sonuna kadar görevlerine başlayacaklarını söyledi.

Ataması yapılan doktorlar arasında bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Cihad Tatar Uludağ Üniversitesi mezunu. 2007-2009 yılları arasında Adıyaman Acil Serviste çalıştı. 2009-2014 yılları arası İstanbul Haseki Eğitim Araştırma hastanesinde çalıştı. Son olarak Besni Devlet Hastanesine atandı. Evli ve 1 çocuk babası.

Besni Devlet Hastanesine yeni atanan diğer Doktorlar ise, Dr. Yasemin Çoban Çocuk Hastalıkları Uzmanı, Dr. Kader Eliz Uzel ise Kardiyoloji Uzmanı.

Kadın Doğum Uzmanı Dr. Sezen Akıncı’nın Besni ilk görev yeri. Akıncı, Fırat Üniversitesi Mezunu.

Hastane Doktor Kadrosu Şu Şekilde;

Dr. Adnan Yüksel – Dahiliye Uzmanı

Dr. Galip M. Öztürk - – Dahiliye Uzmanı

Dr. Aykut Özyaşar – Fizik Tedavi Uzmanı

Dr. Metehan Özer – Ortopedi Uzmanı

Dr. Atay Vural – Nöroloji Uzmanı

Dr. Fadime Tosun – Anestesi Uzmanı

Dr. Hakan Geden – KBB Uzmanı

Dr. Sezen Akıncı – Kadın Doğum Uzmanı

Dr. Cihad Tatar – Genel Cerrahi Uzmanı

Dr. Yasemin Çoban – Çocuk Hastalıkları Uzmanı

Dr. Kader Eliz Uzel – Kardiyoloji Uzmanı

Dr. Feyza Ersan – Psikiyatri Uzmanı

Dr. Naci Üngür – Radyoloji Uzmanı

Dr. Ercan Aluç – Biyokimya Uzmanı