Besni Devlet Hastanesi sağlık alanında 2015-2016 yılına dair gelişmelerle hizmet kalitesini yükseltmeye devam ederek başarılı performansı ile sağlık hizmetini en iyi şekilde sunulmaktadır.
Konu ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Adnan Yüksel; "Sağlık Bakanlığı Hastanemizin tescilli yatak sayısını 75’ten 135’e yükseltmiştir. Bu yolla yataklı servis sağlık hizmetleri daha çok hastaya yanıt verecek şekle gelmiştir. Ameliyat ve Poliklinik hizmetlerindeki yükselme de sevk oranlarını ciddi oranda azaltmıştır.
PALYATİF BAKIM MERKEZİ HİZMETE GİRDİ
2015 yılı Kasım ayında hastalarımızın hizmetine Palyatif Bakım Merkezimiz ile hastaların acı çekmesinin giderilmesi ve yaşam kalitesinin artırılmasına odaklı çalışıyor. Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Adnan Yüksel, Anestezi Uzmanı Dr. Burhan Dost sorumluluğunda fizyoterapist, diyetisyen, psikolog, sosyal çalışmacı, din görevlisi, ve 8 hemşire ile hastaların her türlü sağlık bakım hizmeti verilmektedir. 14 yataklı Palyatif Bakım Ünitesi ile Evde bakımı söz konusu olmayan ya da tıbben ileri derecede rahatsızlığı olan hastalarla ilgilenilebilecek bir ortama kavuşturulmuştur.
UZMANLIK DALLARINDA DAHA ÇOK HASTAYA HİZMET VERİLMEYE BAŞLANDI
Sağlık Hizmeti Sunumunda Kalite Standartları çerçevesinde düzenlenmiş yataklı servisimiz, poliklinik hizmetleri, görüntüleme (tomografi, dijital röntgen, renkli doppler, USG ), EMG, diyaliz, yeni doğan yoğun bakım, erişkin yoğun bakım, 5 odalı ameliyathane, Doğumhane, NST, Gebelik bilgilendirme, Bebek Bakım Odası, Odyometre, sterilizasyon, Acil Servis,  fizik tedavi ve rehabilitasyon seansları ile laboratuar ortamında tanı ve teşhis işlemleri ile hastalarımıza rahat bir ortamda sağlık hizmeti sunulmaktadır.
Poliklinik sayıları arttırılarak Kadın Doğum, Göz, Üroloji, Dâhiliye. Genel Cerrahi, Çocuk hastalıkları, Ortopedi, Fizik Tedavi, KBB, Cildiye, Nöroloji, Psikiyatri, Anestezi ve Reanimasyon, Biyokimya gibi Uzmanlık dallarında daha çok hastaya hizmet verilmeye başlanmıştır. 7 adet diş ünitesi ile diş doktorlarımız poliklinik hizmeti vermektedir.

OTOPARK SORUNUNU ORTADAN KALDIRDIK
FİZİK TEDAVİ VE DİYALİZ DE KAPASİTEYİ ARTIRDIK

Hastanemizde Fiziki koşul ve ortamların iyileştirilmesi sürecinde; Acil servisimizde otopark sorunun çözülmesi için 750 metrekarelik alan açılarak otopark yapılmıştır. Kantin-kafeterya alanları birleştirilerek hasta ve hasta yakınlarının kolaylıkla ulaşabileceği ve rahat bir ortam haline getirilmiştir. Hastanemizde hasta güvenliği için Çocuk servisi ve Psikiyatri  servislerinde cam önlerine krom korkuluklar yerleştirilerek güvenli bir ortam sağlanmıştı. Sivil savunma kapsamında, hastanemizin tüm birimlerinde tabela ve yönlendirme çalışmaları yapılmıştır. Hastanemizin fiziki olarak daha geniş bir noktasına taşınmasıyla birlikte Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitemizin yeterli ve daha donanımlı bir mekâna taşınmıştır. Diyaliz salonumuz genişletilerek 2 adet yeni cihaz kurulacaktır.
MALİ HİZMETLER OLARAK BÜYÜK BİR BAŞARI SAĞLANMIŞTIR
Devlet Hastanemiz finansal risk analizinde kullanılan parametrelerin tümü göz önünde bulundurularak yapılan Türkiye çapındaki değerlendirmede, Mali Hizmetler olarak büyük bir başarı sağlanmıştır.
HASTA BEKLEME VE DİNLENME MEKANLARI AYRI AYRI DÜZENLENDİ
Hastanemizde hasta ve hasta yakınlarımızın dinlenmesi ve rahat bir ortam için yatan hasta servislerimizde gündüz bekleme salonları, poliklinikler, Diyaliz, Ameliyathane ve Acil servisimizde ayrı alanlar düzenlenmiştir. Dinlenme mekanlarımızda TV’ler mevcuttur. Çocuk hastalarımız için oyun alan parkları yapılmıştır. Evde Bakım Hizmetleri kapsamında kronik rahatsızlığı olan hastalarımıza kendi ortamlarında sağlık bakım hizmeti verilmektedir. Engelli vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunumunda herhangi bir sorun ile karşılaşılmaması için gerekli tüm düzenlemeler yapılmıştır. Sizin Bebeğiniz Bizim Fidanımız Projesi: ile örnek olarak, doğaya destek ve toplumsal bilinci oluşturmak için hastane bahçesinde her doğan yeni çocuğumuzun ismini bir fidanımıza vermekteyiz.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Atama dönemlerinde yani 3 ayda bir uzman kadrolarımıza yenileri ekleniyor. Bu atamalarla birlikte doktor açığımızda büyük oranda kapatılmış oluyor. Bu kadronun yanı sıra güçlü fiziki yapımız ve modern cihazlarımızla vatandaşlarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti de sağlamış oluyoruz. Hastanemizin elde ettiği bu önemli başarının her kademesinde bizlere büyük destek ve katkıları olan Adıyaman Milletvekillerimize, Besni İlçe teşkilatımıza, Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.