Atatürk Caddesi üzerinde berberlik yapan Mehmet Bağcı, iki ülke arasındaki vize gerginliğinde ABD'yi protesto etmek amacıyla iş yerine "Bu iş yerinde Amerikan tıraşı yapılmamaktadır" yazısı astı. Yaklaşık 20 yıldır berberlik yapan Bağcı, ABD'ye tepkisini ortaya koymak için böyle bir karar aldığını söyledi.

Bağcı; "Yaşanan vize krizinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek için böyle bir karar aldım. İş yerimde Amerikan tıraşına son verdim. Diğer berberlerin de böyle karar almasını bekliyorum. Bir Türk olarak Amerikan tıraşını istemiyorum, protesto ediyorum. Bütün Türk milletinin Türk tıraşı olmasını istiyorum. Amerika'nın bize desteğini ve düşmanlığını protesto ediyorum. Bende berber olarak Amerikan tıraşı yapmıyorum" dedi.

Tıraş olan Yusuf Uncu ise; "Berber abimizin de dediği gibi biz Türk vatandaşıyız, Türkiye'de yaşıyoruz. Amerika'nın yaptığı çalışmalara hiç bir şekilde destek vermiyoruz. Türkler gibi hareket ederek Türk tıraşı oluyorum. Bütün vatandaşlarımızdan Amerikan tıraşı olmamaları konusunda duyarlılığa davet ediyorum. Türk olmaktan da gurur duyuyorum" dedi.