Adıyaman'a atanarak göreve başlayan Vali Abdullah Erin, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat ve Adnan Boynukara ile birlikte Besni'ye gelerek Besni Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Proje Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısına katıldı.

Besni Toplum Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri Adnan Boynukara ve İbrahim Halil Fırat, Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı İrfan Yılmaz, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu ve parti temsilcileri, il genel meclis üyeleri, Belde Belediye Başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Besni'de uygulanan, devam eden ve planlanan proje ve yatırımlarla ilgili brifing verdi.

Kaymakam Kaya'dan sonra konuşan Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat; "Bundan yaklaşık 6 ay öncede Besni'de böyle bir programa katılmıştık. Biz Besni'nin sorun ve sıkıntılarını çok iyi biliyoruz. Biz bu sorunları alarak gidermek adına Ankara'da bunun takibini yapıyoruz. Biz Bakanlıklar nezdinde Besni'nin ihtiyaçlarını karşılamak adına Milletvekillerimizle birlikte inşallah çözmeye çalışıyoruz. Besni'ye yapılacak yatırımlar konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz" dedi.

Fırat'tan sonra konuşan Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ise; "Bugüne kadar Besni'ye hizmet ve yatırım yapanlara teşekkür ediyoruz. Bizim kapımız herkese 24 saat açıktır. Biz üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

Boynukara'dan sonra kürsüye gelen Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın; "Besni bizim için çok önemli bir ilçedir. Bugün burada hepimizin kalbi Besni için atıyor. Besni medeniyet ve kültür şehridir. Sizin derdiniz bizim derdimiz, sizin sorunlarınız bizim sorunlarımızdır. Biz buradaki sorunları Ankara'da bir araya gelerek masaya yatırıyoruz. Sorunları çözmek adına hiç erinmeden bütün bakanlıklara gidiyoruz. Aşamadığımız konularda Cumhurbaşkanına kadar gidiyoruz. Besni adına, Adıyaman adına gittiğimiz bütün kapılar bize açılıyor" dedi.

Son olarak konuşan Adıyaman Valisi Abdullah Erin ise; "Adıyaman'a vali olarak atandıktan sonra Adıyaman'ın durumunu gözden geçirmeye çabalıyorum. Günlerimiz dolu dolu geçiyor. Adıyaman'da büyük bir uyum, işbirliği ve dayanışma var. Bunun sonucu mutlaka ve mutlaka başarılı olur. Adıyaman'a bütün sektörlerde çok büyük hizmetler yapılmış. 24 saat kapılarımız herkese açık olacak ve bütün kaymakamlarımızın ve daire amirlerimizin de kapıları size açık olacak. Sık sık bir araya gelerek sorun ve sıkıntıları paylaşacağız ve çözümü noktasında elimizden geleni yapacağız" dedi.

Konuşmaların ardından kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Belde Belediye Başkanları ve muhtarlar, sorun ve sıkıntılarını paylaştılar.

Programın ardından Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer tarafından Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı İrfan Yılmaz ve AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez'e Besni yöresel ürünlerden oluşan hediye paketi takdim etti.