Çelenk koyma törenine Besni Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veysel Özbay, Türkiye Muhtarlar Derneği Besni Şube Başkanı Şükrü Güllü, Besni Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mustafa Bulam, MHP Besni Belediye Başkan Aday Adayı Kenan Polat ve muhtarlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Besni Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veysel Özbay; "İlçemizde üçüncüsünü kutladığımız 19 Ekim Muhtarlar gününe hoş geldiniz. Bilindiği üzere muhtarlar demokrasinin temel  taşıdır. Vatandaşlarımızın dertlerine, tasalarına, sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol oynayan muhtarlarımız, devletle milletin bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır. Tüm muhtar arkadaşlarımın Muhtarlar Gününü yürekten kutlarım" dedi.

Törenin ardından ortak açıklama yapan muhtarlar; "Kurum amirlerinin, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve siyasilerin bizim için anlamlı olan bu günde ilgisiz kalarak programa katılmamaları camiamızca üzüntü ile karşılandı. Gönül isterdi ki hep birlikte bütünlük içerisinde bu günümüzü kutlamak isterdik" dediler.