Konuyla ilgili toplanan CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, Belediye Meclis üyeleri İmdat Yıldırım ve Halil Polat, Dumlupınar Mahalle Muhtarı Can Semiz, Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Vakkas Arslan ve Çat Mahalle Muhtarı Muhittin Timur ile mahalle sakinleri kanalın yapımına tepki gösterdi.

KILINÇ; "4,5 TRİLYON BİR İHALE İLE ESKİSİNDEN DAHA KÖTÜ BİR KANAL YAPILMASI BİZLERİ ÜZMÜŞTÜR"

Yıllardır Besni'nin kanayan yarası olan gümüş deresinin yaptıkları incelemeler sonucunda müteahhit firmanın eskisinden daha beter bir şekilde kanalı yapmasının içler acısı olduğunu söyleyen CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç; "Besni merkeze bağlı muhtarlarımızla istişare edip, vatandaşlarımız ile buradayız. Pınarbaşı mahallemizdeki gümüş deresi yıllardır Besni'nin kanayan bir yarası. Ne yazık ki 3-4 senede bir sürekli devletimizin kasasından çıkan trilyonlarla yapılıp tekrar eski haline dönmektedir. Dün ve bugün yaptığımız incelemelerde müteahhit firmanın eskisinden daha beter bir durumda kanalı yapması içler acısı. Bugün 4,5 trilyon bir ihale ile eskisinden daha kötü bir kanal yapılması bizleri üzmüştür. Biz bu işlerin takipçisi olacağız. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı olarak ben bugünden itibaren muhtarlarımla sürekli bu mahalleye daha sağlıklı, çocuklarımızın daha rahat oynayabileceği  bir alana kavuşturmanın mücadelesini yapacağız.

NE YAZIK Kİ ÇOCUKLARIMIZ BU PİSLİĞİN İÇİNDE

Burada yapılması gereken yıllardır Besni’nin kanayan yarası olan bu kanalın 4 metre boyunda perde duvar şeklinde bir kanal yapılması gerekiyor. Ama ne hikmetse ihaleyi alan firmalar burayı sürekli taş duvarlarla yapıyor. 4 sene sonra tekrar işlevsiz bir hale gelmektedir. Bugün gerçekten gördüğümüz kadarıyla kanalda çocuklarımız bu pisliğin içinde ne yazık ki her türlü bulaşıcı hastalığa elverişli bir kanal. Bugün vatandaşlarımızla görüştüğümüzde evlerin içerisinde akreplerin yılanların gezdiği bu pisliğin biran önce temizlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun mücadelesini vereceğiz. Ben buradan tüm Adıyaman milletvekillerine ve iktidar partisine sesleniyorum. Bu kanalın biran önce Besni'ye Pınarbaşı’na, Dumlupınar mahallesine ve vatandaşımıza yakışır bir şekilde yapılıp teslim edilmesini bekliyorum. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunun takipçisi olacağız. Buradan tekrar duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ARSLAN; "PINARBAŞI MAHALLESİ 40 YILDAN BERİ BU KOKUYU ÇEKİYOR"

Pınarbaşı mahallesinin 40 yıldan beri gümüş deresinden gelen kokuyu ve çileyi  çektiğini söyleyen Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Vakkas Arslan ise; "Her 4 yılda bir 5 trilyon para derenin ıslahı için harcanıyor ama hiçbir faydası olmuyor. Buranın çilesini Pınarbaşı halkı biliyor. Şuanda yine 5 trilyon para çıkmış ödenek gelmiş, maalesef eski düzen yine devam etmektedir. Biz buna karşı toplandık milletimizle vatandaşımız ile el eleyiz. İnşallah bütün milletvekillerimiz buna duyarlı olur. Biz bu derenin temiz bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Yapılmıyorsa da bu şekilde kalmasını istiyoruz. Devletimizin 4,5 trilyon parası boşa gitmesin. Dumlupınar halkına ve Besni CHP İlçe Başkanı Hakan Kılınç’a duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Mahalle sakinlerinden Elif Topal, kokudan ve pislikten duramadıklarını söyleyerek, derenin bir an önce kapatılmasını istedi.

Mahalle sakinlerinden Ali Fırat ise Pınarbaşı, Dumlupınar ve Çat mahallelerinin her zaman iyi ve sağlıklı mahaller olduklarını ifade ederek; "Yalnız bu dere bizi mahvediyor ve hastalığa sebep oluyor. Leşler bu derenin içine atılıyor, millet hastalanıyor. Dere üstünün kapatılmasını istiyoruz” dedi.