Besni Kaymakamlık Binası önünde gerçekleştirilen demokrasi mitingine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı İrfan Yılmaz, Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya, CHP Adıyaman Milletvekili Adayı Sıdık Şahin, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem ve CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, kürsüye çıkarak birlik beraberlik mesajı verdiler.

Kürsüdekiler selamlama konuşması yaparak 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınadıklarını, Ülkenin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan darbe girişiminin, Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak girdiğini söylediler.

Demokrasi mitinginde son olarak konuşan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise Fethullah Gülen taraftarlarının cezasız kalmayacağını söyledi.

Türkiye'nin 2023 hedeflerini hazmedemeyenler olduğunu ancak kanlarının son damlasına kadar bunlarla mücadele edeceklerinin sözünü veren Aydın, "Sizlerin bu birlikteliği olduğu müddetçe, bu halkta bu güç olduğu müddetçe onların her girişimi nafiledir. Bunların hedefinde bu vatan vardı. Hedefinde bu millet vardı. Bunların hedefinde bayrak vardı. Bunların hedefinde devlet vardı. Bunların hedefinde sizlerin geleceğiniz çalmak vardı. Çaldırtmayacağız. Çırptırmayacağız. Onlara müsaade etmeyeceğiz. Bu bayrak inmeyecek, bu ezan susmayacak, bu ülke bölünmeyecek.

Millet için mücadele eden bir Cumhurbaşkanı var. O tamam demeyinceye kadar hep beraber meydanlarda olacağız, uyanık olacağız, geleceğimize sahip çıkacağız, irademizi ihanetçilere teslim etmeyeceğiz. Bu millet asla o darbecilere prim vermeyecektir. Bu gücün karşısında darbe düşünmek bile onlara haram olacaktır. Türkiye’de artık o darbeci zihniyet yok" dedi.