Kaymakamlık binası önünde bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Kesmetepe Belediye Başkanı Vakkas Acar, Şambayat Belediye Başkanı Nejdet Arıcı, CHP Besni İlçe Teşkilatı Genel Sekreteri Ahmet Deveci ve partililer katıldı.

Çelenk sunumunun ardından basın açıklaması yapan CHP Besni İlçe Teşkilatı Genel Sekreteri Ahmet Deveci; "Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emaneti olan CHP'nin 94. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Atamızın manevi huzurundayız.

Ülkemizin bütün değerlerinin, bütün inançlarının, özgürlüklerinin ve her şeyden önemlisi Adaletin ve huzurun, tam bağımsızlığın ve insanca yaşamanın teminatı CHP'nin kuruluş yıldönümü kutlu olsun. 1919 koşullarının yeniden tekerrür ettiği bu kritik zamanda CHP'nin kuruluş misyonunun ne kadar elzem ve hayati olduğu aşikardır. CHP hiçbir zaman iktidar rant kaygısı ile siyaset yapmamıştır. İktidarına mal olsa da ülkenin çıkarlarını kendi çıkarlarının üstünde tutarak örnek fedakarlık timsali olmuştur. CHP sırça köşklerde lüks otellerde saraylarda kurulan bir parti değildir. savaş ortamında çarpışarak can siperine mücadele ile Anadolu Müdafai Hukuk cemiyetlerinin büyük bedelleriyle kurulmuş bir partidir. Çok partili sistemi getirerek dünyaya örnek olmuştur. Ülkede olan tüm askeri ve sivil darbelere siyaseten kayıp verdiği halde amansızca mücadele etmiştir.

Bugünkü ülke koşulları oluşmasın diye, ülkeyi yönetenler aldatılmasın diye, bütün istismarcılar yıllar öncesinden deşifre etmiştir. Ülkenin bütün sorunlarına vakıf, Ortadoğu bataklığında bütün insanlığa umut olan bir ülke kuran köklü siyasi gelenek ve birikimi ile geleceğe ışık tutan CHP'nin kuruluş yıldönümü kutlu olsun" dedi.