Adıyaman İdare Mahkemesi’nin Küçükbey Sitesi ile ilgili zemin+ 5 kattan 8 kata çıkarılma kararı sonrası yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından karara itiraz eden Besni Belediyesi’ne Mahkemeden ret geldi.

Yürütmenin durdurulması istemi ile geçtiğimiz günlerde açılan davada Adıyaman İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulması kararını vermişti. Bunun üzerine Besni Belediye Başkanlığı bir üst merci olan Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazda bulundu. Ancak Gaziantep İdare Mahkemesi de Adıyaman İdare Mahkemesi ile aynı yönde karar vererek itirazı reddetti.

Verilen Mahkeme kararında şu ifadelere yer verildi, “2577 Sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunun 61 ve 62. Maddeleri uyarınca karar vermeye yetkili bulunan Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Nöbetçi Dava Dairesince işin gereği görüşüldü.

Dava dosyasında mevcut belge ve bilgilere göre mahkemece yürütmenin durdurulması istemi hakkında verilen kararda yasaya aykırılık bulunmadığından itiraz isteminin 2577 Sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 27. Maddesinin 7. Fıkrası uyarınca REDDİNE 07.08.2018 gününde oy birliği ile karar verildi.

Mahkeme kararına uymamanın suç olduğunu bilen Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Mahkeme kararına uyacak mı, uymayacak mı? Kamuoyu merakla bekliyor.