Besni Belediyesi tarafından özel firmalara yaptırılan temizlik çerçevesinde camilerin iç temizliği özel makinelerle yıkanarak yapıldı.

Besni Belediye Başkanı Fahri Serter yapmış olduğu açıklamada, “ Mübarek Ramazan ayı nedeniyle camilerimizde daha çok ibadet edildiğinden, ilçe merkezinde bulunan camilerimizin iç temizliğinin Besni Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ekipleri denetiminde yapıldı. Amacımız halkımızın tertemiz ve ferah bir ortamda ibadetlerini yerine getirmeleridir.

Ayrıca Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından belli aralıklarla camilerimize gül suyu sıkarak güzel kokmasını sağlayacağız. Tüm hemşerilerimin ve İslam aleminin Ramazan-ı Şerifinin hayırlara vesile olmasını temenni ederim” dedi.

 

İLÇE MÜFTÜSÜ HANİFİ DAMAR; “BAŞKAN SERTER’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

İlçe Müftüsü Hanifi Damar ise yaptığı açıklamada, “Besni Belediye Başkanımız Sayın Fahri Serter ile daha önce yapmış olduğumuz görüşmede her yıl Ramazan ayından önce ilçe merkezindeki bütün camileri temizlediklerini belirtmişti. Bu yılda aynı şekilde Ramazan ayından önce bütün camileri temizlemek istediklerini bildirdiler. Bende bu çalışmanın fevkalade güzel bir ibadet olduğunu ve temizliğin dinimizde önemli bir yeri bulunduğunu belirttim. Peygamber efendimiz (A.S) temizlik imandandır buyurmuştur. Cenabı Allah Kuran-ı kerimde cami ve mescitlerin Allah’a ve ahiret gününe inanan gerçek Müslümanların iman edeceklerini ihtiyaçlarını karşılayacaklarını beyan etmiştir. Dolayısıyla camilerimizin bakımı, onarımı, temizliği, çevre düzenlemesi güzel bir ibadettir. Ramazan ayı dolayısıyla Belediye Başkanımız Fahri Serter’in böyle bir icraatta bulunması bizleri çok memnun etmiştir.

Belediyemizin böyle hayırlı işlerinin ve İslam’a ve Kuran’a hizmetlerinin devamını cenabı haktan niyaz eder, emeği geçenlere teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.