Fahri Serter imzası ile yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Besni Güncel Gazetesinin 30.07.2012 tarih ve 847 sayılı baskısında ilçemiz halkından Sayın İsmet Nergiz’in yazmış olduğu yazıya istinaden, belediyemizce kendisinin ve halkımızın aydınlanması için açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1- Daha önceki yıllarda yaz mevsimlerinde çöp konteynırlarının temizliği 15-20 günde bir itfaiye ile yakınmak suretiyle yapılmakta iken, yaptığımız araştırma sonucu çöp konteynırlarının dezenfekte edilerek temizlenmesinin daha iyi sonuçlar vermesi üzerine bir çok belediyenin yaptığı gibi Besni Belediyesi olarak bizde çöp araçlarımıza aynı temizlik sistemini monte ederek her hafta standart olarak ilçemizdeki çöp konteynırları ilaçla dezenfekte edilerek temizlenmektedir.

Bazı esnaflarımızın sıcak havalarda kokmaya müsait çöplerini çöp poşetine koymadan atmaları neticesi haliyle koku yapmaktadır. Bu nedenle biraz koku oluşması doğaldır. Ancak durumu çok abartarak kamuoyunu yanıltmak doğru değildir. Ayrıca ilçemiz Atatürk caddesinde birçok yerde çöp konteynırımız bulunmaktadır. İsmet beyin mağazamın önüne konuldu dediği çöp konteynırı Besni Belediyesine ait Atatürk caddesine konulmuştur. Kasıtlı bir durum söz konusu değildir. Çöp konteynırı tehdit için değil hizmet için konulur.

2- Bilindiği üzere ilçemizdeki cadde ve sokaklarda doğal gaz çalışmaları yapılmış ve halen de yapılmaya devam edilmektedir. Kazı yapılan kısımların tekrar çökmemesi için belli bir zaman geçerek tam oturması gerekmektedir. Daha önceleri vatandaşların ısrarı üzerine beklenmeden yapılan kısımlar tekrar çökmüş sıkıntı yaşanmıştır. Bu nedenle teknik olarak zeminin tam oturmasından sonra söz konusu yerlerin yapımına başlanacaktır.

3- İlçemizdeki bütün parkların yabani otları ilkbahar mevsiminde temizlenmiştir. Ot bürüyen hiçbir parkımız bulunmamaktadır. Elektriklerin yanmaması ise daha öncede ilçemizdeki gazetelere bu konu ile ilgili olarak açıklama yapmıştık. Tedaşın özelleşmesinden sonra Akedaş ilçemizdeki bütün parkların elektriğini kesmiştir. Yenikentte bulunan Şehit Abidin Tanrıkolu parkının elektrik faturası yapılan protokol gereğince ilçemiz halkından olup İstanbul’da ikamet eden Sayın Ali Saçlı tarafından ödenmektedir. Parklarımızın her gün genel temizliği yapılmaktır. Ancak yaz mevsimi nedeniyle parklarda oturan bazı gençlerimiz ve çocuklarımız içtikleri su ve meşrubat şişelerini ve yedikleri çerez kabuklarını yerlere atmaktadırlar. Bunlarda belediyemiz görevlileri tarafından günlük olarak temizlenmektedir. Bizim de zaman zaman eksiklerimiz ve hatalarımız olabilir, olumlu ve yapıcı eleştirilere her zaman açığız. Biz Besni Belediyesi olarak görevimiz halkımıza hizmet etmektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”