Kahta ilçesi Girne Mahallesi Diyarbakır Yolu üzerinde evinin önünde arabasından indikten sonra Mehmet Toprak silahlı saldırıya uğradı. Ayağına iki adet kurşun isabet eden Belediye Başkanının kardeşi Mehmet Toprak, hastaneye kaldırılarak tedavisi sürdürülüyor.Mehmet Toprak’ın sağlık durumu iyi olduğu öğrenildi.
Yaşanan bu olayın ardından polis ekipleri şahıs veya şahısların yakalanması için çalışma başlattı. Belirlenen bir plaka üzerinden olayın faillerini yakalamak için çalışma yürüten polis ekipleri olayı gerçekleştirdikleri iddiasıyla C.T., M.E.T., M.T. ve M.S. ile olayın azmettirici oldukları gerekçesiyle A.Y. ve E.E., isimli şahısları yakaladı. Şahısların olayda kullandığı iki adet tabanca ve bu tabancalara ait mermi ele geçirildi.
Gözaltına alınan şahıslar sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Önceki gün Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, yaşanan olay ile ilgili basın açıklaması yaparak, saldırıların kabul edilemez olduğunu ve faillerin biran önce bulunmasını istemişti.
Abdurrahman Toprak açıklamasında ayrıca, iki ay öncede Belediye Başkan Yardımcısı Halil Geyik’e de saldırı yapıldığını açıkladı.
Adıyaman Cihan Haber