Adıyaman Kelime-i Tevhid Camii’nde toplanan ayni yardımlar Bayır Bucak Türkmenleri’ne gönderildi. Adıyaman’da Bayırbuçak Türkmenleri’ne 25 ton 1 TIR dolusu kuru gıda gönderildi. Müftülük tarafından geçtiğimiz Bayır Bucak Türkmenleri, Suriyeli Muhacirler ve terörmağdurları için Cuma Namazı sonrasında toplanan yardımlarda ise 140 bin TL toplandı.
Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü yardımla ilgili yapılan açıklamada, “Yaklaşık 2 ay önce yurt genelinde Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Bayırbucak Türkmenleri için ayni ve nakdi yardım kampanyası açılmıştı. Bizde Adıyaman Müftülüğü olarak kuru gıda kampanyası başlattık. Kelime-i Tevhid Camii’nde topladık. Bugün itibariyle 25 ton kuru gıda maddesini Kilis’e götürüp oradaki Bayırbuçak Türkmenlerine teslim edeceğiz.
Ayrıca geçtiğimiz Cuma günü, Bayır Bucak Türkmenleri, Suriyeli Muhacirler ve terör mağdurları için kampanya açılmıştı. Hayırseverlerimiz çok büyük ilgi gösterdi. İlimizde daha önce Cuma Namazı sonrasında yardım topladığımızda azami 15-20 bin TL toplanıyordu. Ama geçtiğimiz Cuma günü 140 bin TL toplandı. Bu yardımı da ilgili hesaba yatırdık” diye konuştu.