Besni Kapalı Spor Salonunda yapılan şampiyonaya katılan takımlar, dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti. 3 gün süren şampiyona sonunda  dereye giren takımlara madalya ve kupaları verildi.

Törene Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Besni Belediye Başkan vekili Şehmus Yiğit, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Servi Erdemoğlu MTAL Müdiresi Ferda Uncu, Eylül Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Fatih Dölen, Gülce Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Cengiz Baba ve sporseverler katıldı.

2 grupta mücadele eden takımlardan Mardin Sıla O.O. ve Hatay Gazi O.O. gruplardan birinci çıkarken, üçüncülük maçında karşı karşıya gelen grup ikincileri Adana Güneydoğu Koleji Gaziantep Turgut Özal'ı 67-22 yenerek üçüncü oldu.

Takımların kupa ve madalyaları Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Besni Belediye Başkan vekili Şehmus Yiğit ve İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan tarafından verildi.

ayrıca Basketbol Bölge Şampiyonasına vermiş oldukları katkılardan dolayı Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Ferda Uncu, Eylül Öğrenci Yurtları Sahibi Fatih Dölen ve Gülce Kız Pansiyonu Sahibi Cengiz Baba'ya plaket takdim edildi.