Adıyaman Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat, İl Başkanı Seyfettin Bilen, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, ilçe teşkilatları ve yönetimi katıldı.

Belediye konferans salonunda konuşan Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, her yıl yaklaşık 100 engelliye Engelsiz Evi Projesi ile çeşitli kurslar verdiklerini belirterek engellilerin sosyalleşmesini sağladıklarını belirtti. Ayrıca Başkan Özdemir, engellilere motorlu ve elle kullanılan tekerlekli sandalyeleri kendi imkânları ile dağıttıklarını söyledi.

İlçedeki yatırımlara tek tek değinen Başkan Özdemir,konuşmasında şunları kaydetti:

 İçme Suyu Projeleri; Yapılan içme suyu projeleri ile ilçenin 30 yıllık su ihtiyacı giderildi. Sondaj Çalışmaları; 260 adet ücretsiz bahçe sulama amaçlı sondaj çalışması yapıldı. Her Mahalleye Park projesiyle; yapılan projelerle her mahalleye 14 parkın yanında ilave 2 parkla park sayısı 16’ya çıktı. Sera Çalışmaları, kendi seramızda 75 bin adet çiçek yetiştirilip her yıl refüj, park ve ilçenin muhtelif yerlerine dikilmektedir. 75.Yıl Meydan Projesi,  yapılan proje ile 3,5 yarıçapında 1 adet fıskiyeli havuz ve bu havuzun içerisinde 9 metre uzunluğunda saat kulesi yapıldı.

Doğalgaz çalışmalarına 2010 Yılında başlayarak, 120 KM doğalgaz hattı döşendi. 2010 yılında doğalgaz kullanımına başlamış olup şu an İlçemizde % 99 oranında doğalgaz çalışmaları tamamlanmıştır.

70 KM uzunluğundaki kanalizasyon hattına ilave Belediyemiz kendi imkanlarıyla Yeni açılan yerleşim yerlerine 42 km Kanalizasyon ağı döşedi. İlçemizde % 98 oranında kanalizasyon çalışmalarını tamamlamıştır. Yapılan çalışmalarla kanalizasyon ağı ilçemizde 112 km’ye ulaştı.

Gölbaşı’nın vitrini - Atatürk Bulvarı, 1 Nisan Bulvarı ve Adıyaman Yolu Bulvarı düzenleme çalışmaları yapılarak 38.000 m2 parke kaldırım, 11.000 metre yüksek bordür taşı (New Jörsi), 9.000 metre bordür ve 9.000 metre yağmur oluk taşı döşendi. Ağaçlandırma, aydınlatma ve yeşil alan çalışmalarıyla şimdi DAHA MODERN BULVAR!...

Bulvar üzerinde bulunan refüjlerimizdeki; ağaç, çiçek ve yeşil alana 3000 metre uzunluğunda damlama ve otomatik sulama sistemi yapılarak şehir içme suyu kullanımı engellendi.

YEMİŞEN DERESİ PROJESİ

İlçemiz merkezinden geçmekte olan Yemişen Deresi’nin Islah çalışmaları yapılarak 2.500 metre uzunluğunda (25.000m2) kilit parke, yol ve kaldırım çalışmalarıyla YEMİŞEN DERESİ güzel bir görünüme kavuştu. Yemişen Deresi; aydınlatma, ağaçlandırma, oturma bankı, çöp kovaları ve çit çekilmesiyle güzel bir görüntüye kavuştu.

HAYITLI I, HAYITLI II VE KIRKBAYIR DERELERİ PROJESİ

İlçemiz merkezinden geçmekte olan Hayıtlı I, Hayıtlı II ve Kırkbayır Dereleri’nin Islah çalışmaları yapılarak, 2.200 metre uzunluğunda (20.000 m2) kilit parke yol, 1.000 metre sıcak asfalt ve kaldırım çalışmalarıyla güzel bir görüntüye kavuştu. Hayıtlı I, Hayıtlı II ve Kırkbayır Dereleri ıslah ve yapım çalışmaları tamamlanarak modern bir görüntüye kavuştu.

YAĞMUR SUYU, KANAL VE DERE YATAKLARI DÜZENLEME ÇALIŞMALARI

İlçemiz merkezinde geçmekte olan 3.650 metre uzunluğunda, küçük çaplı 3 dere yatağının üzeri kapatılarak yaya kaldırımı yapıldı. Muhtelif mahallelerimizde 2.640 metre yağmur suyu kanalı yapılarak üzeri örtüldü.

2.500 metre uzunluğunda Yürüyüş ve Bisiklet Yolu Projesi hayata geçirilerek, motorlu araç trafiğine kapatılıp vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Çevre düzenleme çalışmaları yapılarak aydınlatma ve dinlenme alanları ile Yürüyüş ve Bisiklet Yolu modern bir görünüm kazandı.

Gölbaşı Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi, 2 etaptan oluşmaktadır. Birinci etap, 2015 yılı nüfusu 29.846 kişi olarak belirlenmiş olup debide buna istinaden 3581,52 m3/gün hesabına göre yapılmaktadır.

Çevre yolu, bulvar, refüj ve parklarımızın bir bölümünde ağaç, çim ve çiçek sulaması için, 2.600 metre damlama ve 4.250 metre de yağmurlama sulama sistemi döşedik!

Okul bahçeleri ve oyun alanları sıcak asfalt veya kilitli parke ile döşenmiştir.

Okul bahçeleri yeşil alan ve sondaj çalışmaları,

Öğrencilere yönelik kültür - sanat etkinlikleri,

Yoksul öğrencilere yardım faaliyetleri

Ve okullarımızın ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Meslek Yüksekokul Yeni Binasına Arsa Tahsisi gerçekleştirilmiştir!

 Ayrıca ilçemize son olarak hamam, sauna ve yüzme havuzunun da içinde bulunduğu bir sosyal tesis kazandırılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.”