Besni İslami Dayanışma Platformu adına açıklama yapan Besni İmam Hatipliler Derneği Başkanı Bilal Doğan; "Suriyeli kardeşlerimiz tam altı yıldır dünyanın gözü önünde sistematik katliamlara ve kıyımlara maruz kalmakta. Her gün içimizi parçalayan onlarca, yüzlerce görüntüyle karşılaşmaktayız. Bizim üç beş saniyeden fazla bakamadığımız fotoğraf karelerini, Halepli kadınlar, çocuklar ve yaşlılar olarak topyekün bir halk bizatihi yaşamakta. Bombalanmayan tek bir hastanenin dahi kalmadığı Halep’te ise yaralanmak ölmekten daha trajik bir hale gelmiş bulunmakta. Gıda yardımının ulaştırılamadığı Halep’in yavruları 'cennette yemek yiyebileceğiz' diye ölüme kucak açıyor.
Bugün Halep’te, tarihin görebileceği en acımasız ve vahşi katliamlardan biri yaşanıyor. Zalim Baas Rejimi, Emperyalist Rusya ve İran hiçbir hukuk gözetilmeden işlenen bu cürümlerin failleridir. BM, AB ve ABD ise yaşananlar karşısında kamuoyu önünde üç maymunu oynayan arka planda ise çıkarları için Müslüman kıyımından içten içe hoşnutluk duyan Haçlı artıkları olarak katliamın ortaklarıdır. Kukla DAEŞ ve PYD/PKK ise emperyal güçlerin kiralık katilleridir. Bu şer ittifakı, ancak Halep’i insansızlaştırarak zafer elde edebileceklerinin farkına varmışçasına bir soykırım gerçekleştiriyor. Halep’te 15 Kasım’dan bu yana rejim ve müttefikleri tarafından iki binden fazla hava saldırısı, yedi binden fazla top atışı yapıldı. Zalimler bilinçli bir şekilde fırınları, hastaneleri, okulları, camileri ve halkın temel ihtiyaçlarını karşılamak için çıktığı toplu mekânları vuruyor. Halep’e deprem etkisi yaratan sığınak delici bombalar atılıyor ve enkazların altından her gün onlarca kadın ve çocuk cesedi çıkarılıyor.
Batının ve işbirlikçilerinin insafsız ama bilinçli sessizliğini anlamlandırabiliyoruz. Onlar kimliklerinin ve düşmanlıklarının gereğini yapıyorlar.
Ne yazık ki İslam âlemi de bu sessizliğin bir parçası olmuş durumda. Bir vücudun azaları gibi olması emredilen müminlerin, kardeşleri ateş altındayken sessiz kalmasını ise idrak etmekte zorlanıyoruz. Dört koldan kuşatılmış, nefessizliğe mahkûm edilmiş Halep’te, öz be öz kardeşlerimiz katlediliyor. Zulüm karşısında susmanın suça iştirak olduğunu haykıran bir Peygamberin ümmeti olarak kardeşlerimizin katledilmesine sessiz kalmayı vicdanımız ve inancımız nasıl kabul edebilir? Ahlak ve inanç bütün siyasi dengelerden önce gelir. Halep’teki soykırım karşısında siyasi dengeler bahanesi kabul edilemez bir vicdani çürümedir. Dengeler, Halep yok olduktan sonra ne ifade edecektir, merak ediyoruz? Pervasızca Halep üzerine bomba yağdıran, ölüm kusan güçler İslam dünyasının ve insanlığın sessizliğinden güç alarak arsızca barbarlıklarını “terörizmle mücadele” diye pazarlıyorlar. Zalim, olanca gücüyle katliamını sürdürürken, hatta arttırırken, mazlumun yanında durmak haysiyetimizin gereğidir.
Bu çerçevede Besni İslami Dayanışma Platformu olarak kardeşlik hukukunun gereğini yerine getirmek, gönül köprülerimizi yeniden ve daha sağlam bir şekilde inşa etmek, sessiz çığlıkların sesi olmak adına başlatmış olduğumuz bu yardım kampanyamızı, kamuoyuna duyurmak için bu açıklamayı yapmaktayız.
Değerli Besnililer, bizler Besni'nin emekçileri, üreticileri, esnafları, çiftçileri ve çalışanları olarak insanlığın lime lime doğrandığı, ümmetin can damarı Halep'in alçak, onursuz ve zalim Esed'in, DAES'in, PYD-PKK'nın, Rusya'nın ve işbirlikçilerinin saldırı ve bombardımanıyla yok edildiği bu günlerde kadim medeniyetin İstanbul'dan ve Kahire'den sonraki üçüncü büyük şehri olan ve büyük komutan Halit bin Velid'in yadigarı Halep'e sahip çıkacağımızı tüm dünyaya duyurmak istiyoruz.
Değerli dostlar, 2011 yılında rejimin baskı ve katliamlarıyla başlayan Suriye krizi, iç savaşında ötesinde artık onlarca ülkenin dâhil olduğu büyük bir savaşa dönmüş durumda. Savaş nedeniyle 450 bin insan hayatını kaybetti, binlercesi hapse atıldı, 5 milyonu aşkın insan da hayatta kalabilmek için evini terk edip başka ülkelere sığındı. Binlerce yıllık geçmişiyle farklı kültürlere ev sahipliği yapan Suriye, artık harabeden farksız. Ülkenin 2. büyük şehri olan Halep’in nüfusu, savaştan önce 4 milyonu aşıyordu. Tarihi şehrin şimdiki nüfusu maalesef 400 bin bile değil.
Halep'i bırakıp gitmeyen, vatanını savunan insanlar bu gün hem rejim, hem PYD, hem IŞİD, hem de Suriye'nin üzerinde büyük hesapları olan Küresel Güçler ile ayrı ayrı mücadele etmek durumunda kalıyor. 300 bin insan, bugün maalesef  30 kilometrelik alana sıkışıp kalmış durumda.
Halep, her karışında ecdadın ayak izlerinin ve eserlerinin olduğu bir yadigardır, Halep candır, Halep Çanakkale’dir, Şanlıurfa'dır, Gaziantep'tir, Kilis'tir, Halep Adıyaman'dır. Halep Besni’dir. Halep acımız ve gözyaşımız, Halep utancımız, Halep vicdan yaramızdır. Buradan dilsiz şeytan Amerika'ya, AB'ye, Rusya'ya ve işbirlikçilerine sesleniyoruz. Evet Halep'te ölen masum insanlar dikkatinizi çekmiyor, Halep'in yok olmasına ilgisizsiniz! Ama unutmayın. Nasıl ki sizin hesabınız varsa; Allah'ın da bir hesabı vardır; O'nun hesabı ne çetindir. Ey Halep, dayan, çünkü bizim yüreklerimiz dayanamıyor senin yok olmana. Ey Halep, sabret, çünkü bizim elimizden sadece dua etmek geliyor.
 Ey Halep diren çünkü senin direnişin içimizdeki sorumsuzları diriltecek, körlerimizi görür kılacak, kulaklarımızı işitir kılacaktır. Ey gözü dönmüş zalimler, şunu iyi biliniz ve belleyiniz; Asırlardır aramıza çizdiğiniz yapay sınırların ötesinde gönül coğrafyamız sınırsızdır, kardeşliğimiz sınırsızdır, her birimiz kanımızın son damlasına kadar Halep için ölür ve diriliriz. Tekrar ölür, tekrar diriliriz.
Besni İslami Dayanışma Platformu olarak diyoruz ki; elimizde kalan son çeyrek pulumuza kadar; varımızla, yoğumuzla ve tüm gücümüzle Halep'e sahip çıkacağız. Herkes şunu bilsin ki; Halep direnecek, Halep diriltecek ve Halep, Halep kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Besni kamuoyunu, Adıyaman'dan Halep'e yol Açın konulu yardım kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz. Başlatmış olduğumuz bu yardım kampanyası, öncelikli ihtiyaçları giderebilmek adına, sadece nakit ve katı gıda yardımı ile sınırlı olup, kampanyamız Aralık ayı boyunca devam edecektir. Nakit yardımlarımızı; bu kampanya için açılan ilgili hesaba yatırabileceğimiz gibi platform olarak dağıtılan zarflara bırakarak, platform ilgilisi görevlilere ulaştırabilirsiniz. Yardım kampanyamızın hayırlara vesile olması diliyorum" dedi.
İrtibat Telefonları:
Mahmut Akdoğan (Memur-Sen Besni Başkanı) 0505 268 9842
Haydar Özalp (Medeniyet Derneği Besni Başkanı) 0507 773 4897
Bilal Doğan (Besni İmam Hatipler Derneği Başkanı) 0506 389 7190
Mehmet Aktaş (Gül-Der Besni Başkanı) 0507 043 0058
Nazif Canlı (Diyanet Sen Besni Başkanı) 0533 566 8554
Mükremin Özer (Besni İrfan Der Başkanı) 0507 821 6969
Murat Göğüş (Besni Suriyeliler Yardım Koordinatörü) 0505 294 81 34
İBAN TR 1400 01000 184797841905001