Başkan Arslan, konuşmasının şöyle sürdürdü; "Sözlerime başlarken tüm halkımıza selam eder, Allah’ dan  sağlık ve esenlikler dilerim. Adıyaman’ın genel durumunu özetlemeden önce 2016-2017 eğitim öğretim yılının bütün milletimize hayırlı olmasını niyaz eder, geleceğimizin teminatı gençlerimize başarılar, tarihini bilen, vatanına milletine faydalı ve imanlı nesillerin mimarı olacak öğretmenlerimize kolaylıklar dilerim.

Bildiğiniz gibi Adıyaman hızla gelişmektedir. Adıyaman’ın hızla gelişen ilçeleri arasında en çok parlayanlardan biriside Kahta’dır. Son yıllarda Kahta’ya yapılmış ve yapılacak olan yatırımları sıralayacak olursak;  Kahta’nın 50 yıllık su ihtiyacının karşılanması projesi ve 536 milyon TL’lik Büyükçay Barajı, 2 bin kişilik kapalı spor salonu ve yarı olimpik yüzme havuzu. Bunların yanı sıra asla doktor sıkıntısı çekmeyen bir hastaneye sahip olması da güzel bir durumdur. Velhasıl Kahta il olma yolunda hızla ilerliyor. Yine hızla gelişen bir ilçemiz daha var, Gölbaşı. Adıyaman’ın önemli bir ilçesi olan Gölbaşı modern, sosyal, yapı hizmetlerini tamamlamış ve tamamlamaya devam eden önemli bir ilçedir. Gölbaşı sosyal tesisler, engelli evi, modern otogarı, arıtma tesisleri , su, kanal ve sorunsuz altyapısıyla, tamamıyla asfaltlı yapılmış yol ve mahalleleriyle halkına huzurlu ve sorunsuz bir yaşam sunmaktadır.

Gelgelelim bizim memlekete. Besni, Adıyaman’ın adeta üvey ilçesi durumundadır. Ne gelen var, ne giden. 4 vekil ve 1 belediye başkanının yapamadığını Erdemoğlu Ailesi aslanlar gibi yapıyorlar sağ olsunlar. Erdemoğlu ailesi de olmasa Besni nerenin köyü diye soracaklar. Besni sorunlarını hızla çözüme kavuşturmalıdır. Tekelin yerine kargaların üşüşmesini mi bekliyorlar? Yıkılan Endüstri Meslek Lisesi ve Cumhuriyet ilkokulunun yeri neden değerlendirilmiyor? Çöp arabaları neden trafiği ve yaşamı altüst ederekten günün en yoğun olduğu saatlerde çarşının en işlek yerlerinde çalışıyor? Bir çok engellere rağmen devam eden fakültemize neden Erdemoğlu’nun ismi verilmiyor? Halihazırda başarılı ve kaliteli bir eğitimi olan öğretmen lisesini de kaldırıp yerine Fen Lisesi verdiler. Maalesef bunu da bir başarı gibi görüyorlar. Erkenek suyu projesi halen hayata geçirilmedi. Yavuz Sultan Selim Köprüsünün yapımı bitti, Osman Gazi Köprüsünün yapımı bitti, bizim Besni-Gölbaşı yolunun yapımına bir türlü başlanmadı. Umut ediyoruz ki Kahta il olduktan sonra başlanır ve bitirilir. Bu sorunların çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz.

Besni’yi yönetenler birkaç hizmetten öteye gidemiyorlar. Hizmet çim ekiminden ibaret değildir. Alın bu çimlerde yayılın der gibi işi gücü bırakmışlar her yere çim ekiyorlar, merdiven boyuyorlar. Birde zatıalileri her ayın belli günlerinde çıkıp esnaf ziyareti yapıyor. (belirli bir esnaf kitlesinden başka kimsenin yanına gidemiyorlar) Bu ziyaretinde de ne bir not alma var, ne bir sorun dinleme var. Havasına boy gösteriyorlar. Elle tutulur gözle görülür hiçbir eser ve proje hayat bulmamıştır. Besni’yi yönetenlerin acilen kendilerine çeki düzen vermeleri, çözüm odaklı ve hızlı bir şekilde çalışmaları gerekmektedir. Tüm sıkıntılar ve eksiklikler malum. Bir dahaki genel ve yerel seçimlerde Besni halkı tercihini iyi yapmalıdır" dedi.