Ballı, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Bilindiği üzere 2017- 2018 eğitim öğretim yılında MEB tarafından ilköğretimden ortaöğretime geçiş sisteminde köklü bir değişiklik yapılmıştı. Buna göre fen liseleri ve akademik yönden başarısı çok yüksek olan okullar sınavla, diğer okullar ise, öğrencinin ilköğretim başarısına ve devamsızlık durumuna ve öğrencinin tercihine göre öğrenci almaya başlamıştı. İlk olarak 2018 Temmuz ayında uygulamaya konulan bu sistem ile öğrenci alımları başladı.

Bu başarıda şüphesiz ki okulumuzun kurumsal bir kimliğinin olması, disiplinli ve düzeni her zaman ön planda tutması, ergenlik çağındaki öğrencilerin beklentilerine Milli Eğitimin Temel Amaçları çerçevesinde uygun hareket etmesi, öğrencilerin kendilerini ifade etmelerine olanak sunması, Akademik, sportif ve kültürel etkinlikleri önemsemesi, okul aile işbirliğini hep ön planda tutması ve özellikle öğretmen ve idare arasındaki bağın güçlü olması etkili olmuştur.

Tüm bunlara ek olarak Okul Müdürümüz Ali Haydar Tutuş’un Rehberliği sürekli desteklemesi ve Rehberlik anlayışını çok önceden kazanmış olması, okulumuzda Rehberlik kökenli iki idarecinin olması ve alanında uzman Rehber  Öğretmenlerimizin çok ciddi katkısını da unutmamak gerekir.

Ayrıca; Nisan ayında başlayan Ortaöğretim Kurumlarını Tanıtım ve Yönlendirme Faaliyetleri kapsamında, Okul idaremiz ve Rehberlik Servisimizce Merkez ve köylerdeki birçok okula bizzat giderek birçok ortaokulu da okulumuza davet ederek gerekli tanıtım, reklam ve yönlendirme faaliyeti gerçekleştirmiş olmasıdır.

Sözün özü; ‘eğitim ciddiyet, disiplin, fedakârlık ve emek ister’ düsturuyla hareket ettiğimiz için; öğrencilerimiz ve velilerimiz bizi çok sevdi. Tercih sebebi yaptı. Bizler de her zamanki kararlılıkla yola devam diyoruz ve devam edeceğiz.

Emeği geçen tüm öğretmen, idareci ve personel ile bunun yanında tüm eğitim çalışanlarımıza okul aile birliği yönetim kurulu adına teşekkür ediyoruz" dedi.