İçişleri Bakanlığı operasyonların yoğun olduğu 32 Valiliğe "Güvenlik Tedbirleri" başlıklı genelge yolladı. Bölücü terör örgütü üyelerinin yapılan başarılı operasyonları sonucunda nefes alamadığı, yiyecek sıkıntısı çektiği belirtilen genelgede, PKK'nın kışın yapılanmasının önüne geçmek amacıyla yaylaevlerinde yaşam malzemesi bırakılmaması uyarısı yapıldı.

Terör örgütü mensuplarının gıda ve yaşam malzemesi temin etmesini engellemek amacıyla yayla dönüşlerinde alınacak güvenlik önlemleri olarak " Yayla dönüşlerinde vatandaşların artan yaşam malzemelerinin terör örgütü mensuplarınca alınabileceği düşünülerek yaylada bırakmamaları konusunda uyarılacak. BTÖ mensuplarının lojistik  faaliyetlerine yardım eden  ve erzak götüren işbirlikçilerinin genellikle yol kontrollerinde ana yollar yerine ara ve tali yolları kullanması nedeniyle bu yolların denetimine ağırlık verilecek" denildi.

"Kolluk kuvvetlerince toptan satış yapan yerler ile büyük marketlerden ve bakkallardan alınan dikkat çekici un, şeker, konserve, helva, reçel vb. gıda ve yaşam malzemelerin satışı takip edilecek ve istihbarata ağırlık verilecek." denilen açıklamada, yol kontrolleri sırasında detaylı arama yapılacağı belirtildi. 

Terör örgütleri tarafından kullanılması muhtemel gıda ve malzemeleri taşıyan şahısların yol güzergahı, yerleşim yeri ve kaç kişilik malzeme götürdüğünün ayrıntılı sorgulanacağı bildirildi.