Kurulacak merkezle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak üzere Vali Abdullah Erin Başkanlığında bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Belediye Başkanı F.Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Vali Yardımcısı Murat Süzen, OSB Başkanı Abdulkadir Çelenk, İKA Uzmanları ve ilgili kurum amirleri katıldı.

Toplantıda,  Valilik, Belediye, Üniversite, İKA, ATSO ve OSB Başkanlığının desteğiyle kurulacak olan merkezin yapısı, iş ve işlemleri ile ilgili bir sunum yapıldı. ASGEM’le ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün hazırladığı uygulama projeleri masaya yatırılarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Vali Abdullah Erin, ildeki sanayi tesislerinin kalifiye eleman sıkıntısına çözüm bulacak ve Adıyaman sanayisinin daha çok AR-GE ve innovasyona yönelmesini sağlayacak Sanayi Geliştirme Merkezi Projesinin son hali ile ilgili İKA Uzmanlarından bir brifing aldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinden de hazırlanan uygulama projesiyle ilgili bilgi aldı.

OSB’de 4396 m2’lik bir alanda kurulacak olan Adıyaman Sanayi Geliştirme Merkezi (ASGEM) içerisinde laboratuarlar, tekstil ve konfeksiyon alanına yönelik uygulama atölyeleri, eğitim salonları, toplantı salonları ve bilgisayar sınıfları yer alacak.