Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan; "Esnafımızın daha sağlıklı, nezih bir ortamda düzenli şekilde çalışmasına katkıda bulunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Besni Küçük Sanayi Sitesi’nin eksikliklerinin giderilmesi ve modern hale getirilmesi noktasında seferberlik ilan ettiklerini belirten Arslan; "Yolların yapımı, yeşil alanların oluşturulması ve hizmet binası yapımı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yapılan bu çalışmalar ve ödemeler noktasında Ankara’ya giderek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü ile Milletvekillerimizi ziyaret ederek sanayimizin sorunlarını dile getirdim.

ESNAF MAĞDUR EDİLEMEZ

Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk’le yaptığımız görüşme çok olumlu geçti.  Buradaki görüşme özellikle Sofraz yolundaki tel örgülerle ve yol ile ilgiliydi. Yani esnafımızın mağduriyeti ile ilgili sorunu ilettik.  Söylenen söz şu oldu, 'Bir memleketin gelişmesinin önünü açan sanayi esnafı başka alternatifler varken mağdur edilmemeli, bu yanlıştan bir an önce dönülmeli ve Belediye biran önce bu konuya çözüm bulmalıdır' denildi.

Bu konuyu AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Erdoğan, Milletvekillerimiz Sayın İbrahim Halil Fırat, Sayın Salih Fırat ve Sayın Adnan Boynukara'yı ziyaret ederek kendilerine ilettim. Burada esnafların mağdur edilmemesi hususunun belediyenin temel hedefi  olması gerekir. Belediyenin bu konuda köstek yerine destek olması gerekmektedir. 

Esnaflarımız çalışırken rahat nezih bir ortamda çalışması lazım. Geniş ve büyük araçlar geldiği zaman rahat olması lazım. Orda yapılacak olan bu uygulamanın sanayi sitesine zarar verdiği gibi, oradaki yola da zarar verecektir. Esnaf dükkanın önünde araba, kepçe ve greyder tamir edecek. Onlar oraya çekildiği zaman o yol trafiği engellenmiş olacak. Ayrıca sanayi sitesinde oluşabilecek değişiklikler de göz önünde tutulması lazım. Az da olsa genişlemeye sahip olmak gerekiyor. İlerde ekleme yapmak zorunda olunabilir, ama şuan da alanın yola gitmesiyle bu imkanımız da ortadan kaldırılmış olur" dedi.

SANAYİ BÖLGELERİ GENEL MÜDÜRÜ YAŞAR ÖZTÜRK SANAYİ ESNAFIMIZA TEŞEKKÜR ETTİ

Sanayi sitemizdeki dükkanların ödemeleri ile ilgili 6 taksitimiz ödendi. Kalan 13 taksitimiz de 30.06.2023 itibari ile bitecek. Bu konuda Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk göstermiş olduğumuz hassasiyet için ve borçların düzenli ödenmesinden dolayı esnaflarımıza teşekkür ederek selamlarını söyledi.

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’NE 1500 FİDAN DİKİLDİ

Esnaflarımızın daha sağlıklı ve nezih bir ortamda çalışmaları için seferberlik başlatarak Sanayi Sitemize 1500 adet fidan dikimi yaparak yeşillendirdik. Bu şekilde sanayi sitemiz yeşil bir görünüme kavuştu. Sanayi sitemizin içerisinde park görünümünü alan alanımızın sulama ve bakım işlemleri devam ediyor.

HİZMET BİNASI YAPIMI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK

Sanayi sitemize yeni hizmet binası yapımı için çalışma başlattık. En kısa zamanda hizmet binamızın yapımını tamamlayacağız.

YOLLARIN YAPIMI İÇİN BELEDİYE’YE DİLEKÇEMİZİ VERDİK

Sanayi sitemizin yollarının yapımı için belediyeye dilekçemizi verdik. Sitemizin en önemli göstergesi olan yollarımızın da yapılmasıyla sanayi sitemiz daha güzel görünüme sahip olacak.

Besni Küçük Sanayi Sitemizi modern bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.