1- Danıştay oy birliği ile aldığı kararda soruşturma açılması iznini vermiş midir? vermemiş midir?
2- Adıyaman İdare Mahkemesi Küçükbey Sitesi ile ilgili 5 kattan 8 kata çıkarılma kararı sonrası yürütmeyi durdurma kararı verdi mi? vermedi mi? 

Kamuoyu adına soruyorum...!

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ile ilgili ortaya atılan iddia ve suçlamalarla ilgili açıklama yapan MHP İlçe Başkanı Hamdi Arslan; "Biz yaptığımız açıklamaların arkasındayız. İsteyen herkes gelip mahkeme kararlarının birer örneğini bizden alabilir" dedi. Bu güne kadar hiç kimseye iftira atmadıklarını ve atmayacaklarını söyleyen Başkan Arslan; "Başkan, demagoji ve konuyu saptıracağına, dürüst olmalı ve gerçekleri açıklayarak pişmanlık duymalıdır. Sayın Başkan, açıklamamızdan sonra görüntülü ve yazılı olarak kamuoyuna bir kısım açıklamalarda bulunmuştur. Ancak bu açıklamalarla gerçeği perdeleme ve gerçekleri kamuoyundan gizleme yolunu seçmiştir. Hakkımda hiçbir yeni soruşturma yok demektedir. Peki, o halde DANIŞTAY 1. DAİRE 2017/1849E. ve 2018/506/K. sayılı kararı nedir? Yüksek mahkeme kararına ne diyecektir? Besni Cumhuriyet Başsavcılığı’na dosya neden gönderilmiştir? Ayrıca Adıyaman İdare Mahkemesi’nin 2017/35 sayılı yürütmeyi durdurma kararı neden alınmıştır. Eski bir karar mıdır, yeni bir karar mıdır? Bu nedenle belgeleri yeniden yayınlıyoruz. (Ayrıca konunun aydınlatılması açısından herkes bu belgeleri n fotokopilerini gelip bizden alabilirler) Ben bir parti başkanı olarak, Besni kamuoyunu aydınlatmak ve gerekli açıklamaları yapmak mecburiyetindeyim. İbrahim Öztürk’de artık kendisine atfedilen suçlarla ilgili, perdeleme ve demagojiyi bırakıp somut açıklamalarda bulunmalıdır. Merinos ve Erdemoğlu Ailesini de bu konularla ilgili ağzına almamalıdır. Merinos ve Erdemoğlu bizim gözbebeğimizdir, medarı iftiharımızdır. Kendilerinin Besni'mize yaptıklarından dolayı şükran ve minnet borçluyuz. Ayrıca bizi mahkeme ile tehdit etmek kimsenin haddi değildir. Hodri meydan diyoruz. Her şey ayan beyan ortada. Hakkındaki belgeli soruşturmaları dahi inkar eden sayın başkan, ne dediğinin farkında değildir. Daha açıklayacağımız ve takipçisi olacağımız çok vakalar vardır. Kaldı ki hakkındaki iddialar yenilir yutulur cinsten değildir. Danıştay'ın soruşturma açılması yönündeki kararı da bunu destekler niteliktedir. Şimdi bunun hesabını verecektir ve biz de yetimin hakkının takipçisi olacağız. Burada ayrıca AK Partili vekillere de seslenmek isterim. Besni’deki yolsuzluklara lütfen sessiz kalmayın. Siz de belediyede neler dönüyor diye Besni halkının sesine kulak verin" dedi.

29.03.2018 TARİHLİ DANIŞTAY KARARI. DANIŞTAY TARAFINDAN BESNİ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA GÖNDERİLEN SORUŞTURMA AÇILMASI İÇİN OY BİRLİĞİ İLE ALINAN KARAR.

03.07.2018 TARİHLİ ADIYAMAN İDARE MAHKEMESİ'NİN KARARI. HİS GRUP İNŞAAT FİRMASI TARAFINDAN YAPILAN KÜÇÜKBEY SİTESİ İLE İLGİLİ ADIYAMAN İDARE MAHKEMESİNİN YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI.