Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Besni İlçe Teşkilatı olağan kongresini gerçekleştirdi. Tek liste halinde gidilen kongrede mevcut başkan Hamdi Arslan yeniden seçilerek güven tazeledi.

Nikah Salonunda gerçekleştirilen kongreye MHP Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün, MHP MYK Üyesi Şükrü Doğan, Adıyaman Ülkü Ocakları Başkanı Ali Önat, MHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yıldırım, Adıyaman Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Mehmet Karba, Besni Belediye Meclis Üyesi İmdat Yıldırım, Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kasap, Yeni Besni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif İşitmen, AİLEM-DER Adıyaman İl Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi E.Soydan Doğru, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede Divan Başkanlığına  MHP MYK Üyesi Şükrü Doğan seçilirken, katip üyeliklere ise MHP Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün, Merkez İlçe Başkanı Ömer Yıldırım, Fethi Tepe, Mustafa Gündoğan ve Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Mehmet Karba seçildi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan MHP Besni İlçe Başkanı Hamdi Arslan; "Bu kongremizde Besni'nin mevcut İlçe Başkanı ve tek aday olarak Besni MHP İlçe Başkanlığına dinamik, genç ve ülkü sahibi yönetimimle talip oldum. Biz sadece İlçe Başkanlığına değil, bu aziz milletin sorunlarını ve sorumluluklarını omuzlamaya da talip olduk. Türk Milletini çağlar üstünden sıçratarak refah milletler seviyesine çıkarmaya da talip olduk. Beni başkanlığa layık gören çok değerli delegelerime teşekkür ederim. Ülkemizde yaşanan son hadiseler ve yapılan referandum göstermiştir ki, Türk Milletinden MHP'ye büyük bir ilgi ve talep oluşmuştur. Bizim MHP olarak bu talebe layıkıyla cevap vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Besni MHP olarak ilçemiz siyasetinde Türkiye'ye etki edecek şekilde temiz ve yeni bir sayfa açacağımıza söz veriyorum.

Kongremize katılan herkese teşekkür ediyorum. Kongremizin partimize, Besni'mize ve Türk Milletine hayırlar getirmesini diliyorum. Bilge liderimiz Dr. Devlet Bahçeli'nin emrinde ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz, çünkü yeminimiz var" dedi.

Arslan'dan sonra konuşan MHP MYK Üyesi Şükrü Doğan; "Malumunuz bir referandum seçimi geçirdik. Referandumda zaman zaman niye Milliyetçi Hareket Partisi evet dedi sözleri dolaştı. Milliyetçi Hareket Partisi tabi ki evet diyecekti, hayırcılarla mı hareket edecekti? Ülke kan gölüne dönmüş, ülkemizi Suriye ve Irak’a dönüştürmek istiyorlar. Burada hepiniz üstünüze düşeni mutlaka yaptınız. Fakat burada Sayın Devlet Bahçeli doğru bir karar verdi. Devlet Bahçeli'nin doğru yaptığı herkes tarafından takdir ediliyor. Zaman bunu gösterecektir. Zaman zaman Suriyeli çocukları görüyorsunuz, ışıklarda el avuç açıyorlar. Türkiye'nin başına gelseydi, inanın kimse bizi kabul etmezdi ve Türkiye'nin gideceği bir yerde olmazdı. Onun için bu referandum hayırlı oldu. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi ve teşkilatlarıyla üstüne düşeni yaptı. Son zamanlarda Milliyetçi Hareket Partisi'nin yüzde kaçı oy verdi, yüzde kaçı oy vermedi deniliyor. Milliyetçi Hareket Partisinin çoğu oy verdi. Oy vermeyenler bireysel olanların aileleridir. Bunlar daha önce Ak Partiye oy veren insanlar. Kimse Milliyetçi Hareket Partisinin üstüne bir şey atmasın. Milliyetçi Hareket Partisi en doğrusunu yaptı" dedi.

Son olarak konuşan MHP Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün ise; "Ekim ayından bu yana Türkiye genelinde ilçe kongrelerimiz genel merkez ve genel başkanımızın emirleri doğrultusunda başlamıştır. Besni'ye geldiği günden bu yana hareket getiren Sayın İlçe Başkanımız Hamdi Arslan ve yönetimine teşkilatım adına teşekkür ediyorum.

1 yıl içerisinde 7 Haziran, 1 Kasım ve 16 Nisan'daki referandum olmak üzere 3 seçim geçirdik. Bu referandumda Evet diyenlerde Hayır diyenlerde bizim kardeşimiz. Çünkü biz ülkücüyüz ve kardeşiz. Bu kongreden sonra el ele, kol kola bütün ülkücü kardeşlerimizle davamıza hizmete devam edeceğiz. Bizde ayrılık gayrılık yoktur, olmamalıda. Uzun yıllardır hiçbir karşılık beklemeden bu taşın altına elinizi değil, gövdenizi koyuyorsunuz. Sizlerden isteğimiz, siyasi propagandaya bugünden itibaren ara vermeden başlayacağız. Ancak şöyle bir gerçek var ki, Milliyetçi Hareket Partisi erkekler partisi olarak biliniyor. Sizden ricamız önce evimizi, eşimizi ve çocuklarımızı Milliyetçi Hareket Partili yapacağız. Milliyetçi Hareket Partililerimiz Besni İlçe Başkanlığına başvuru yaparak eşlerini de üye yapsınlar. Eğer hakikaten çalışırsak kazanırız. Adıyaman'da milletvekili çıkaracak kudrete sahibiz. Yeter ki gruplaşmayalım" dedi.

Konuşmaların ardından mali veriler okunarak ibra edildi. Daha sonra seçime gidildi. Tek liste halinde gidilen kongrede başkanlığa Hamdi Arslan tekrardan getirilirken, yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu;

ASİL ÜYELER: Ömür Çağırır, Alparslan Türkeri, Osman Soylu, Ahmet Yiğit, Mehmet Akif Arslan, Mustafa Yüksel, Halil Körede , Gülseren Canpolat, Osman Aktaş, Ömer Sarı, Mustafa Arıcak, Fevzi Öztürk, Erdi Kara, Bülent Metin, Rüstem Çetin, Hicabi Gülerim, Halil Önder ve Ceprail Barutcu.

YEDEK ÜYELER: Mevlüt Türk, Mustafa Orhan, Memet Uçar, Aydın Çulcu, Şükrü Akkuş, Sadık Karagüllü, Hasan Esen, Bekir Turgut, Murüt Karaca, Abuzer Alp, Yusuf Tan, Mustafa Karaboğa, Süleyman Türkmen, Ahmet Polat, Seydi Kasap, Ömer Tecan, Ahmet Koca ve Ömer Durmuş.