Ankara’da ki patlamada yaralanan Adıyamanlı Gazi Er Mahmut Berat Uyanık, tedavisinin tamamlanmasının ardından baba ocağı Adıyaman’a getirildi.

  Ankara’da askeri personeli taşıyan servis araçlarına yönelik terör örgütü PYD mensubu bir kişi tarafından yapılan bombalı saldırıda servis şoförü Ulaştırma Er Mahmut Berat Uyanık, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.
Er Mahmut Berat Uyanık, hastanede yapılan tedavisinin ardından baba ocağı Adıyaman’a getirildi. Uyanık’a annesi Aysel ve babası Emin Uyanık, doya doya sarıldı.
Yaşanan olay sırasında en öndeki servis aracını kullanan Ulaştırma Er Mahmut Berat Uyanık, ışıklarda beklerken patlamanın biranda olduğunu ve kendi servis aracının ardındaki aracın sürücüsünün arkadaşı olduğunu ve şehit olduğunu vurguladı.
Yaşanan patlamada esnasında, “Camın üstüme geldiğini gördüm, başkada bir şey görmedim” sözlerini kullanan Mahmut Berat Uyanık, rutbeli ve sivil memurların yanı sıra kendi gibi er olan şoför arkadaşının da şehit olduğunu belirtti.
Yaralı askerin annesi Aysel Uyanık, “Allah’ıma binlerce kez şükürler olsun. İnşallah Allah’ım ortalığa rahatlık verir. Olayı ilk duyduğumuzda şok olduk. Oğlumuza bir şey oldu sandık. Olayı ilk olarak oğlumuzdan duyduk. Kendisi bize arayarak, ‘Patlama oldu anne korkmayın, benim bir şeyim yok’ dedi. Çok şükür Allah’ıma oğluma sağ salim kavuştum. Allah o kötü niyetli kişileri ayıktırsın. Onlar yanlış yoldalar. İnsan insana kasıtlı bir şekilde bunu yapamaz. Allah’ım ayıktırsın, başka bir şey demiyorum” dedi. 
Baba Emin Uyanık ise, “Oğluma kavuştuğum için çok seviniyorum, dünyalar benim oldu. Her şey bir yana oğlum bir yana.  Allah devlete zeval vermesin. Olayı ilk öğrendiğimizde çok stres yaşadım” ifadelerini kullandı.

 

Adıyaman Cihan Haber