Genel Kurulda mevcut Başkan Avukat İbrahim Bircan yeniden başkanlığa seçildi.

 
Genel Kurul 1 dakikalık Saygı Duruşu ile başladı. Divan başkanlığına Ali Parıl Sümer seçilirken, katip üyeliklerine ise Recep Yüksel ve Turan İlhan seçildi.

Dernek Başkanı İbrahim Bircan tarafından faaliyet raporu, gelir gider raporu ve denetim raporu okunarak oy birliği ile ibra edildi.

Daha sonra tek liste halinde gidilen seçime geçildi.

Genel kurulda başkanlığa Avukat İbrahim Bircan yeniden seçilirken, Yönetim Kurulu
Üyeleri ise şu isimlerden oluştu;

Bekir Doğan, Mustafa Nevzat Savaş, Uğur Sancarbaba, Dr. Fahri Yakaryılmaz, Eda Avcı ve Sevgi Yiğit.

Genel Kurulun ardından açıklama yapan Dernek Başkanı Avukat İbrahim Bircan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Malumunuz olduğu üzere 2011 genel kurulunda yönetime talip olma amacımızın öncelikle derneğe mülkiyet kazandırmak, akabinde de öğrencilere burs verebilmek olduğunu açıklamıştık. Yönetimimizin olağan üstü çabası ve siz değerli hemşerilerimizin desteği ile bu amaçlarımızı gerçekleştirdik.

Ancak özellikle burs konusunda yeterli olmadığımızın bilincindeyiz. Önümüzdeki süreçte gerek burs miktarını ve gerekse burs verilen öğrenci sayısını artırmak için çaba harcayacağız.

4 yıllık dönemimizde başarılı olamadığımız bir husus ise, kadınlarımızın derneğe ilgisini sağlayamamış olmamızdır. Gördüğünüz üzere 7 kişilik yeni yönetim kurulumuzda 2 bayan üyemize yer verdik. Birisi Eda Avcı hemşerimiz, diğeri Sevgi Yiğit kardeşimiz. Sevgi aynı zamanda Hacettepe Üniversitesinde öğrencidir. Sanıyorum tüm Besni dernekleri içerisinde bir ilki gerçekleştirip, bir öğrenci kardeşimizi yönetim kuruluna seçtiniz. Bu sebeple hepinize ayrıca teşekkür ediyoruz.

Umut ediyoruz ki önümüzdeki dönemde kadınlarımızın derneğe kazandırılmasında Eda Avcı hocam, öğrencilerimizin derneğe kazandırılmasında ise Sevgi kardeşimiz gerekli sorumluluğu alacak ve başaracaklardır.

Genel Kurulumuza katılan herkese teşekkür eder, saygılarımı sunarım” dedi.