Akdoğan; "Bağlı bulunduğumuz Memur-Sen Konfederasyonun belirlediği  'Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye' kampanyasında emin adımlarla hedefe doğru yol almaktayız" dedi.

1 milyon üye sayısına ulaşmak için gün saydıklarının altını çizen Başkan Akdoğan; “1 milyon yeni başlangıçlara, yeni kazanımlara, yeni ufuklara, yeni umutlara, kararlı adımlarla güvenli yarınlara, Yeniden Büyük Türkiye’ye ve ‘Adil Bir Dünya’ya hizmet etsin, vesile olsun istiyoruz.

Bunu hedefleyerek çıktığımız yolda  Besni’de 2012 yılında almış olduğumuz yetkiyi, 2016 yılı itibariyle diğer tüm sendikaların üye toplamından çok fazla olan 667 sayısına ulaştırdık.

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mutabakat Metnine göre 16 Mayıs 2016 tarihi itibarı ile Besni ilçesinde eğitim alanında yetkili sendikanın Eğitim Bir-Sen olduğunu belirterek” Değerli üyelerimizin sayesinde bu yıl da üye sayımızı yaklaşık % 40 oranında artırarak (2014 mutabakatında 429 üye, 2015 mutabakatında 476 üye) ve 2016 mutabakatında 667 ile Besni  ilçesinde yetkili sendika olduk. Bu başarı elbette tesadüf değildir. Mayıs 2015 tarihinden Mayıs 2016 tarihine kadar geçen bir yıllık sürede çalışmalarını son aylara sıkıştırmadan yaz tatilleri dâhil olmak üzere koşturan tüm teşkilatımızı yürekten kutluyorum. Besni merkez, merkeze bağlı köy  ve beldelerde görev yapan ve çalışmalarımıza her türlü desteği veren iş yeri temsilcileriyle üyelerimize, köy köy, okul okul dolaşarak eğitim çalışanlarını örgütlülüğe davet eden kadın kolları ile yönetim kurulu üyelerine ve onlara destek veren tüm üyelerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Yıl içerisinde eğitim çalışanlarının sorunları başta olmak üzere birçok konuda çalışma yaptıklarını da söyleyen Akdoğan; "Yetkili olmak yetkiyi aldıktan sonra koltuğa kurularak, sendika binasından çıkmamak demek değildir. Yetki tam tersi sorumlulukları arttıran, daha fazla efor ve daha fazla çaba gerektiren bir durumdur. Sendikacılık duraksama, yorgunluk, bıkkınlık kabul eden bir iş değildir. Enerjinizin tamamını bir konuya harcadığınız bir günde, başka bir konu ile ilgili bir sıkıntı çıktığı zaman bugün yorulduk, bu iş de yarına kalsın diyemezsiniz. Çok şükür Besni’de her yıl katlanan üye sayısı, eğitim çalışanlarının göstermiş olduğu teveccüh bizim daha çok çalışmamıza, daha fazla çabalamamıza gerekçe oluşturmuştur” dedi.

Türkiye genelindeki yetkiyi de devam ettireceklerini belirten Akdoğan, sözlerine şöyle devam etti; "Genel yetki de yine Eğitim-Bir-Sen’de olacak inşallah. İllerin tamamından sayılar gittikten sonra genel merkezimiz muhtemelen açıklama yapacaktır. İlçe yetkisi, İl yetkisi, genel yetki de okulları gezerken öğretmenler odasında kara propaganda yaparak alınmıyor. Eğitim çalışanlarını örgütlemek için başkalarını kötülemeye gerek yoktur. Zannediyorum bu yıldan sonra yetkiyi sadece dillerinde nostaljik bir türkü olarak söyleyecek olanlar, eğitim çalışanlarının konuşana değil çalışana meylettiğini göreceklerdir” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Besni İlçe Başkanlığının  bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm eğitim çalışanlarının yanında olacağını söyleyen Akdoğan; "Bizler yönetici ile hizmetliyi, öğretmen ile  memuru birbirinden ayırmadan ortak paydada buluşabilmenin zeminini ve ortak hak arama mücadelesinin azmini göstermeye devam edeceğiz. Burdan hedefimiz ilçemizde görev yapan eğitim çalışanlarının sendikalılaşma oranını üst seviyelere taşıma olacaktır. Haksızlıklar karşısında dik duran, “Medeniyet Dava”mıza olan sevdamızın gerçekleşmesi için her türlü çabayı sarf eden sendika olmaya devam edeceğiz.

Bu anlamda üyelerimizden, okul temsilcilerimize, kadın kollarımızdan, ilçe yönetimime  kadar teşkilatımız üstlendiği sorumluluğun hakkını vermiş ve Besni’nin en büyük sivil toplum örgütü olarak yetkiyi yine taçlandırmıştır. Bizi bu seviyeye taşıyan tüm üyelerimize, okul temsilcilerime, kadın kollarımıza, yönetim kuruluna ve çok değerli üyelerimize tekrardan teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.