Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan başlığında gerçekleşen ziyaretten ötürü oldukça memnuniyetini dile getiren Adıyaman Valisi Abdullah Erin, ilimizin sorunları konusunda şöyle konuştu; “Bütün gayretimiz Adıyaman halkımızın refahı ve huzuru için çaba sarf etmek olacaktır. Elbirliğiyle birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde hareket edersek, ulaşmak istediğimiz hedef aynı olacaktır. Her türlü eleştiriye ve fikre açık olacağız. Basınımızın yapmış olduğu haberlerden sonra yanlışı düzeltmek erdemliktir. Toplumun fikirlerini almaya gayret göstereceğiz. Güneydoğu ve Anadolu Bölgesi’nin illeri arasında her yönüyle taktir edilecek bir duruş sergileyen Adıyaman’ın son 15 yıl içerisinde almış olduğu hizmetler var. Ancak çok iyi bir yerde olacağımızı söylememiz mümkün değil. Sosyo ekonomik gelişmişlik anlamında, turizm sektöründe ve diğer sektörlerde kat etmemiz mesafeler var. Bu alanlar için çok hızlı adımlar atamamız gerekiyor. Çünkü dünya yerinde dönüyor. Artık küresel bir rekabet var. Bu rekabetler dünya ölçeğinde olduğu gibi bölgesel ölçekte de bu durum aynı şekildedir. Ülkemizdeki diğer iller ve komşu illerle tatlı bir rekabetin olması iyi bir şeydir. Ama çok mesafe kat etmemiz gerekiyor. Seçilmişlerimizin ve bugüne kadar görev yapan valilerimizin, sivil toplum kuruluşlarının gayretleri de olmuştur. Adıyaman’ın daha iyisine layık olduğunu ve hak ettiğinin inancındayız. Adıyaman göstergelerin çoğunda Türkiye’nin ortalamasının yüzde 50’lilerindedir. Kişi başına düşen milli gelir, sosyo-ekonomik gelişmişlik verilerinin çoğunluğunda bu durum maalesef bu şekildedir. Bütün bunlara rağmen bütün Adıyamanlının gündeminde olan teşvik konusunda halen il olarak 5. bölgede yer almamız sürekli olarak gündemdedir. Geçen günlerde Bakan Faruk Çelik’e de bu konuyu ilettim. Bu durum içimize sinen bir şey değil. Adıyaman’ın bu anlamda bulunması gereken grupta bulunması için milletvekillerimiz ve basınımızla birlikte çaba sarf ederek, gayret göstereceğiz. Adıyaman’a yatırım yapan tekstil dışında farklı alanlarda işverenlerimiz de var. Göreve başladığım 1 hafta içerisinde beni ziyarete gelen işverenlerin yakındığı konuların başında bu konu gelmekte. İşverenler, “Böyle giderse bu yükü kaldıramayız” diyorlar. Ben işverenleri haklı buluyorum. Teşvik kapsamında Adıyaman’ın olması gereken grup, 6 gruptur. Adıyaman halkının tamamı bu konuda hem fikirdir. Ortak bir akılla masa üzerindeki teknik konulara yeniden bakmak lazım. Ortak akıl ve kamuoyu bunu böyle diyorsa bunu yapmak lazım. Bu konuda mesafe alınacağımızı düşünüyorum. Bu konuda Adıyaman ilimizden Adana iline atanan Valimiz Mahmut Demirtaş’ın ve siyasilerimizin çok emekleri var.”
“BAKANIMIZIN ZİYARETİNDEN SONRA ALINAN 4 TANE YENİ PROJE KARARI VAR”

 2002 yıllarının başına bakıldığı zaman Adıyaman’ın kamu harcamalarında aldığı payın, 81 il içerisinde 68 ila 80 arasında bir sırada yer aldığını belirten Adıyaman Valisi Abdullah Erin, “Ama 2002 yılından sonra bu sıralamanın hızlı bir şekilde değiştiğini görüyoruz. 2011 yılında bu anlamda 13. sırada olurken, şimdi ise 24 ila 25’inci sıradayız.  Bu durum iyi bir gelişmedir. Yatırımların içerisinde sulama amaçlı yapılan barajların, sulama göletlerinin ve o alanda yapılan yatımların büyük payı var.70’inci sıradan 13’üncü sıraya gelmişsek, bu iyi gelişmedir. Bu yatımların büyük bir bölümü baraj yatırımlarıdır. Tarım sektörüne dayalı bir il olduğumuz için vatandaşlarımızın çoğunun gelir kaynağı tarım sektörüne dayalı faaliyetlerdir. Ancak ilimizde arazilerde sulamayı yapamıyoruz. Atatürk Barajı yanı başımızda ancak bu suyu sulamada kullanamıyoruz.  Ayrıca ilimize yapılması gereken geç kalınmış yatırımlar var. Bu yatırımlar şuanda yapılıyor. Çetintepe Barajı’ndan Koçali Barajı’na, ayrıca yapımı devam eden barajlarımız ve çalışmalarımız var. Bu barajların bitmesi elbette ki zaman alacaktır. Çetintepe Barajı yüzde 50’ler civarında, Koçali Barajı’nda biraz sıkıntılar var. Bu barajlar birkaç yıl içerisinde tamamlanacaktır. Topraklar suyla buluştuğu zaman hem tarım hemde tarıma dayalı sanayinin hızlı bir şekilde geliştiğini göreceğiz. Geçen günlerde Bakanımız Faruk Çelik’te ilimizi ziyaret etmişti. Yapılan toplantıda da tarım konusunda bazı sözler alındı. Sayın bakanımızın ziyaretinden sonra alınan 4 tane yeni proje kararı var” dedi.
“VALİMİZİN BÜTÜN ÇALIŞMALARDA BASIN OLARAK YANINDA OLACAĞIZ”

İçişler Bakanlığı’nın Valiler kararnamesiyle Adıyaman Valiliği’ne atanan Vali Abdullah Erin’e AGAD olarak bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, “Sayın valimize cemiyetimiz olarak hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.  Sayın valimize yeni görevinde başarılar diliyoruz. Adıyaman basını olarak bugüne kadar valilik makamını devlet makamı olarak gördüğümüz için aynı şevkle, istekle yanlarında olmuştuk. Bundan sonrada aynı şekilde yanlarında olacağız. Sayın valimiz açıklamalarında ilimizin teşvik kapsamında 5. bölgede olması hususundaki sıkıntıları dile getirdi. Bir haftalık süreçte Adıyaman’ın en önemli sorunları arasında yer alan işsizlik ve diğer konuları bugün basınla paylaştığı için valimize teşekkür ediyoruz. Valimizin bizimle paylaştığı sorunların giderilmesi için yapacağı bütün çalışmalarda basın olarak yanında olacağız ve kendisine başarılar diliyoruz” dedi.