70 Komandonun içinde bulunan Ertuğrul Akyol isimli askerimiz, sosyal medyadan Besni için paylaştığı duygu yüklü mesajı okurlarımızla paylaşıyoruz.

Adıyaman BESNİ'ye geldiğimizde; yollar insan seliyle tıkanmış, 1 yaşından 100 yaşına kadar olan tüm halk yollara dökülmüştü. Hepsi abartısız ağlayarak sevgi gösterisinde bulunuyorlardı. Kurbanlar kesiliyor kalabalık, askeri araçlara akın akın geliyorlardı. Bu inanılmaz bir coşku, vatan ve millet sevgisiydi. Duygulanmamak elde değil. Apartmanların camlarından sarkarak el sallayanlar, tarlada çalışan insanlar, tüm Besni yolları tıkamıştı. Hatta tepenin başında yaklaşık bize beş yüz metre mesafede bir tane yaşlı başımızın tacı çoban, yanında bir tane iri bir oğlak bu hayvanı size kurban ettim diyerek el hareketi yapıyordu. Sesini duymadım ama o kadar güzel ifade etti ki kendini sanki yanı başımdaydı.

Bir karayağız bir adam koşarak araca doğru geldi ve elinde havluya sarılı bir şey tutuşturdu elime. İçine baktığımda el yapımı bir bıçak yapmış, Matematik öğretmeni Hakan hoca, bir diğeri boynundaki cevşeni çıkartarak bize uzatıyor.. :) Evet duygulanmamak elde değil. BESNİ gerçekten gönlümde büyük bir yer edindin. Türkiye'nin neresinde bir Besnili görürsem mutlaka bugünleri gururla anlatacağım. Tüm okullardaki öğrenciler ufacık çocuklar, öğretmenler yol kenarına dizilmişler sıra sıra ağlıyorlar "ASKER BİZİ AFRiN'E GÖTÜR" diye. Kim bilir kaç saattir beklediniz bizi bu soğuk havada üşüyerek. Bizim bir tane annemiz yokmuş, annelerimiz varmış meğer, göz yaşı döken binlerce. Ancak bir halk bu kadar bütünleşirmiş kendi askeriyle. Bugün çok duygulandık... Hepinize çok teşekkür ederiz. Sizin dualarınız olduktan sonra bize hiçbir şey olmaz evelallah... Ertuğrul AKYOL