Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Başbakan Binali Yıldırım saldırıda 10 askerin şehit olduğunu ve 8 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı. Şehit olan askerlerin kimlikleri belli olurken, Adıyamanlı Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aydoğdu'nun evine şehit ateşi düştü.

Uzman Çavuş Aydoğdu'nun şahadet haberi, Vali Yardımcısı Onur Kökçü ve yetkili askerler tarafından Sümerevler Mahallesi'nde yaşayan babası Hacı Yusuf Aydoğdu'ya verildi. Acı haberi alan şehidin annesi Fatma Aydoğdu fenalık geçirirken, kardeşleri eve gelen askerlere sarılıp Türk bayraklarını öperek gözyaşı döktü. Acılı anneye sağlık görevlileri tarafından müdahale edilirken, yasa boğulan ailenin oturduğu eve Türk bayrakları asıldı.

ADIYAMAN VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA
Adıyaman Valiliği tarafından şehit Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aydoğdu ile ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "09.10.2016 günü saat 09:45 sularında Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Durak 2. Hudut Bölüğüne Bölücü Terör Örgütü Mensuplarınca bomba yüklü araçla yapılan saldırı sonucu 10 askerimiz ve 8 vatandaşımız şehit olmuştur. 11 askerimizle birlikte toplam 27 vatandaşımız da yaralanmıştır.

PKK Bölücü Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen hain ve alçak saldırıyı nefretle kınıyor, şehit olan hemşerimiz Piyade Sözleşmeli Er Hasan Aydoğdu ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz.