İller Bankası Sosyal Tesislerinde düzenlenen İftar Yemeğine Orman ve Su İşleri Bakanı Fahri Hemşehrimiz Veysel Eroğlu, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Eski Valilerinden Halil Işık, İbrahim Halil Daşöz, Ramazan Sodan, Eski Milletvekilleri, Yüksek Yargı Mensupları, Adıyamanlı Bürokratlar, STK Temsilcileri, İşadamları, Farklı illerde faaliyet gösteren Adıyaman Dernek Yöneticileri ve çok sayıda Adıyamanlı katıldı.

Önemli bir görevi devraldığını ve bu görevi en iyi şekilde yerine getirme adına yönetim kurulu üyeleriyle birlikte vakıf çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Adıyaman İl ve İlçeler Eğitim Vakfı başkanı Şevket Gürsoy; “Vakfımız uzun yıllardır Ankara’da hizmet vermekte. Vakfın ilk kuruluşundan bugüne kadar hizmet veren vakıf başkanlarımıza, yönetimde yer alan üyelerimize, vakfa katkı sunan herkese bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bütün hemşehrilerimize kapılarımız açıktır. Vakfımız tarafından çok güzel bir dergi hazırlandı ve inşallah bundan sonra çıkmaya devam edecektir. Derginin hazırlanmasına çaba sarf eden Prof. Dr. Mustafa Gündüz hocama ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimizi vakfımıza sahip çıkmaya, destek olmaya bekliyoruz. Bu vesileyle bugün tertiplemiş olduğumuz iftar yemeğine katılan başta Orman ve Su İşleri Bakanımız ve Fahri Hemşehrimiz Veysel Eroğlu’na, Bütün konuklarımıza ve iftar yemeğimize destek olan Adıyaman Belediyemize teşekkür ediyorum.” Dedi.

Mübarek Ramazan ayında birlikte olmanın sevincini yaşadıklarını belirten Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu; “Sayın bakanımız başta olmak üzere iftar yemeğimize uzaktan yakından gelen bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Rabbim; Sağcısıyla, solcusuyla, Alevisiyle, Sünnisyle, Türküyle, Kürdüyle ve Zazasıyla hep birlikte huzur içinde, barış içinde yaşamayı nasip eylesin.” Dedi.

Ramazan paylaşmaktır, bir ve beraber olmaktır, kardeşliktir. Bu kardeşlik hukukunu sadece ramazanlarda değil, Adıyamanlılar olarak her yer de en güzel şekilde yaşıyoruz. Bu güzelliğin kardeşliğin tüm Türkiye de olması en büyük temennimizdir. Ülkemizin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliği ihtiyacı var. Eli kanlı terör örgütü mübarek Ramazan ayında bile kirli yüzünü göstermeye devam etmektedir. Ancak devletimiz terörü temizleme, kökünü kazıma adına kararlı bir şekilde yoluna devam etmektedir. Millet olarak tek yürek duruşumuzla nihayete erdireceğiz. Ve inşallah terör belasını Türkiye gündeminden düşüreceğiz. Bu vesileyle şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, tedavi olmakta olan güvenlik güçlerimize acil şifalar diliyorum. Fitne ve Şer güçlerinin ortadan kaldırılması noktasında milletçe safları daha çok ve düzgün tutmamız gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyorum.” Dedi.

Adıyaman’ın hizmetin en güzeline layık olduğunu belirten TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın; “Bu güzel insanları temsil etmek, onlara hizmetkar olmak, onlar adına siyaset yapmak, Türkiye siyasetine katkıda bulunmak büyük bir onurdur, büyük bir şereftir. Hemşehrilerimize hizmet etme noktasında bizlere her zaman destek olan fahri hemşehrimiz Orman ve Su İşleri bakanımız sayın Veysel Eroğlu ağabeyimize hemşehrilerimiz adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle mübarek Ramazan ayında bizlerin bir araya gelmesine vesile olan vakfımıza ve Adıyaman belediyemize teşekkür ediyorum. Rabbim bu birlik ve beraberliğimiz daim kılsın” şeklinde konuştu.

Barışın ve Huzurun başkenti olan Adıyaman’a Vali olarak atanmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını belirten Adıyaman Valisi Abdullah Erin; “Daha önceki valimizin milletvekillerimizle başlattığı o hizmet yarışını daha ileriye taşımanın gayreti içerisinde olacağız. 24 üzerine 25’ci çalışma saatini arayışının içerisinde olacağız. Bu vesileyle beni Adıyaman’a hizmet etme lütfunda bulunan sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, İçişleri Bakanlığımıza ve bugün bizlerle olan fahri hemşehrimiz Orman ve Su işleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Adıyaman’da yaşanan terör saldırısının derin üzüntüsünü yaşadığını ifade eden Vali Erin konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ülkemizde yaşanan terör saldırılarında şehit düşen güvenlik güçlerimize Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Yaralı olanlara acil şifalar, görevi başında olan güvenlik güçlerimize başarılar diliyorum. Bütün hemşehrilerimiz vatandaşlarımız şunu çok iyi bilsin ki güzel şehrimiz Adıyaman’da Alevi’si, Sünni’si, Türk’ü, Kürd’ü, Zaza’sı farklı inançlara sahip olan insanlarımız bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da barış ve kardeşlik içerisinde yaşayacaklar. Bu birlik ve beraberliğimizi kimse bozmaya muvaffak olamayacaktır. Adıyaman’da bürokratıyla ve siyasetçisiyle çok güzel bir çalışma azminin yakalandığını, çok güzel bir tablonun olduğunu gördüm. Budun devamı noktasında elimizden geleni yapacağız. Bu vesileyle sayın bakanımız başta olmak üzere bütün davetlilere ve bizleri bu iftar sofrasında bir araya getiren, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Adıyaman’ın her zaman kendisinin yanında ayrı bir yeri olduğunu ve Adıyaman’ın Fahri hemşehrisi olmaktan onur duyduğunu kendisi için büyük bir şeref olduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; “Adıyaman güzel insanlar diyarı. Adı gibi yaman insanlar diyarıdır. Ancak AK Parti hükümetinden önce Adıyaman eski hükümetler tarafından unutulmuş bir ildi. AK Parti hükümetiyle birlikte yatırımlar bir bir gelmeye başladı. Bende fahri hemşeriniz olarak Bakanlık görevime başladığım günden bugüne elimden geleni yaptım ve yapmaya devam edeceğiz. İlimize dinamik bir valimiz atandı. Valimiz, başkanvekilimiz Ahmet Aydın ve milletvekili arkadaşlarımızla birlikte güzel şehrimiz Adıyaman hizmet etmeye devam edeceğiz”

Yapımı devam edenlere birlikte 9 önemli barajı Adıyaman’a inşaa edeceklerini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; “Baraj inşaatlarımızın yanı sıra bütün dereleri islah edeceğiz. GAP Projesi kapsamında 2019 yılı sonuna kadar Adıyaman’la ilgili projeleri tamamlamaya çalışacağız. Mübarek Ramazan ayının içerisindeyiz ve Rabbim bu mübarek ayların, günlerin hürmetine birlik ve beraberliğimizi daha da artırsın. Ter belası ülkemiz için uzun yıllardır büyük bir sorundu ve artık kökünü kazımak adına devletimiz büyük bir kararlılıkla yoluna devam ediyor. Terörü temizlemek hepimizin boynunun borcudur, rabbim bizlere güç verdiği sürece mücadelemiz devam edecek, bu şanlı bayrak göklerde dalgalanacaktır. Bu vesileyle mübarek ramazan ayında bizleri iftar sofrasında buluşmamıza vesile olan vakfımıza, vakıf başkanımız Şevket Gürsoy kardeşime, Vakıf yönetim kuruluna, katkılarından dolayı Adıyaman Belediyemize ve bütün davetlilere teşekkür ediyorum” dedi.