Valilik Seminer Salonunda gerçekleşen toplantıya, Vali Yardımcısı Onur Kökçü, ilgili Daire Amirleri, kurum temsilcileri ile ADYAMP proje ekibi katıldı.

Toplantı İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Abdurrahman Biçer’in Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında hazırlanan Adıyaman Afet Müdahale Planı (ADYAMP) hakkında yaptıkları bilgilendirme sunumu ile başladı.

Müdür Vekili Biçer tarafından yapılan sunumda, Adıyaman Afet Müdahale Planının uygulanabilirliği ve paydaş kurumlar arasındaki koordinasyon ve işbirliğini sağlamak, başta deprem olmak üzere ilde meydana gelebilecek afet ve acil durumlara hızlı ve etkin müdahalede bulunmak amacıyla Adıyaman Afet Müdahale Planı (ADYAMP) içeriğinin yer aldığı bilgileri sunum eşliğinde katılımcılara aktardı.

İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Abdurrahman Biçer tarafından katılımcılara yönelik yapılan sunumda Adıyaman’da 7.0 şiddetinde meydana gelebilecek olası bir deprem senaryosu da ele alındı. Senaryoya göre Adıyaman’da meydana gelebilecek 7.0 şiddetindeki deprem öncesi, sırası ve sonrasında afet planında yer alan görevli hizmet gruplarının müdahale imkanları ve kapasite geliştirilmesi hususları ele alındı.

 Düzenlenen toplantı, karşılıklı görüş alışverişi ile sona erdi.