Adıyaman il genelinde 29 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda toplam 47 adet tam donanımlı ambulans hizmet vermekte olup, yeni hizmete dahil edilen 5 adet yeni ambulans ile birlikte bu sayı 52’ye ulaştı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Adıyaman’a gönderilen ambulanslar Adıyaman Merkez, Besni,  Gölbaşı, Kahta ve Sincik 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna tahsis edilerek hizmet vermeye başladı.

Vali Nurullah Naci Kalkancı, Sağlık Bakanlığınca Adıyaman’a ve ilçelerine tahsis edilen ambulansları inceleyerek, tahsis edilen bu ambulanslarla birlikte ilimizde meydana gelebilecek acil vakalara daha seri bir şekilde müdahale edileceğini vurguladı.

Valilik önünde düzenlenen ambulans dağıtım töreninde konuşan Vali Nurullah Naci Kalkancı,"Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize 5 yeni ambulans tahsis edilmiş bulunuyor. Böylelikle 47 olan ambulans sayımız 52'ye çıkmış oldu. 15 yıl önce 3 olan ambulans sayımızın 47'den 52'ye çıkması ambulans sayısının % 118 arttığı anlamına gelmektedir. Bu durumda Adıyaman'da acil müdahalelerde hiçbir sıkıntının kalmayacağını ve sağlık hizmetlerinin artarak devam edeceğini gösteriyor.  İlimizi sağlık konusunda ihmal etmedikleri için Sağlık Bakanlığımıza teşekkür ediyorum.  Bildiğiniz gibi bu ambulanslar 5 yıl görev yaptıktan sonra ilk müdahale aracı olmaktan çıkartılıp yerlerine yenileri tahsis ediliyor. Bu araçlarımızı da müdahale aracı olarak Merkez, Kahta, Besni, Gölbaşıve Sincikilçelerimize tahsis edeceğiz. Ambulansların hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”dedi.

Vali Kalkancı, tahsis edilen yeni ambulansların anahtarını şoförlere vererek, ambulanslar Acil Sağlık Hizmetlerine teslim edildi.