Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bu ülkenin geleceği için doları bozdurup, Türk Lirası'na geçelim” çağrısıyla başlayan seferberliğe Adıyaman’dan tam destek geldi. Adıyaman’daki esnaflar Dolarını satıp faturasıyla gelen vatandaşlara ücretsiz çeşitli hizmet vermeye başladı.
Adıyaman’da bir kuaför, “250 dolarını bozdurup getirene ücretsiz tıraş”, bir gümüşçü ise “500 Doları bozdurup makbuzu ile gelene 1 gümüş kolye hediye”, yapılara yalıtım yapan başka bir esnaf ise “5 bin Dolarını bozdur çatı izolasyonunuzun işçiliğini ücretsiz yapalım” yazılarını vitrine yazarak kampanyaya destek veriyor.
Kuaför Abuzer Demir, 15 Temmuzda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inan vatandaşların bu çağrıya da en iyi cevabı vereceğini belirtti.
Gümüşçü esnafı Emin Alkuş ise halk olarak birlik olmamız, direnmemiz gerektiğini vurgulayarak, çağrıya kulak vererek Doların satılması gerektiğini söyledi.
15 Temmuz’da 22 gün boyunca sokaklarda nöbet tutuklarını ifade eden yalıtım işletmesi sahibi Mahmut Çelenk, söz konusu vatan olduğunda her şeyin teferruat olduğunu aktardı.
Adıyaman Cihan Haber